Trafik tescil belgesi seri numarası nedir? Trafik tescil belgesi seri numarası nerede yazar? Trafik tescil belgesi seri numarası öğrenme

Araç sahibi olan insanlar sık sık karşılaştıkları trafik tescil belgesi seri numarasının ne anlama geldiğini araştırıyor. Peki trafik tescil seri numarası nedir? Trafik tescil seri numarası nasıl öğrenilir? Tüm detaylar haberimizde.

25.05.2022-23:42 - (Son Güncelleme: 25.05.2022-23:42) Trafik tescil belgesi seri numarası nedir? Trafik tescil belgesi seri numarası nerede yazar? Trafik tescil belgesi seri numarası öğrenme

Ruhsat belgesi seri numarası olarak da bilinen trafik tescil belgesi seri numarası araç sahibi vatandaşların sık sık karşısına çıkan ve merak edilen bir tabirdir. Peki trafik tescil belgesi seri numarası nasıl öğrenilir? Nerede yazar? Trafik tescil belgesi seri numarası ne işe yarar? Trafik tescil belgesi seri numarası ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Trafik tescil belgesi seri numarası nedir

Trafik tescil belgesi seri numarası bir diğer daha çok bilinen adıyla ruhsat belgesi seri numarası araç muayene sorgulama işlemlerinde veya araca ait kasko ve trafik sigortası yaptırmak istediğinizde karşınıza çıkan bir seri numarasıdır.

Trafik tescil belgesi seri numarası nasıl öğrenilir

Araç sahibi insanlar araçlarına ait ruhsat kayıt bilgilerine Emniyet Genel Müdürlüğü aracılığı ile ulaşabilirler. Trafik tescil belgesi seri numarası ruhsat sahibinin adı soyadının yazdığı sayfanın en alt sağ kısmında yer almaktadır. Bu seri numarası 2 harf, 6 rakamdan oluşmaktadır. Tescilli aracınız bulunuyorsa yani diğer bir tabirle ruhsatınız bulunuyorsa ve araca sigorta yaptırdıysanız ruhsat belge seri numarası sizden talep edilmektedir. Sigorta sorgulamaları bu seri numarası ile yapılmaktadır. Eğer aracın tescili yok ise ASBİS numarası talep edilmektedir. ASBİS numarası araç ve sürücü bilgi sistemi demektir. Aracın tesciline dair geçici bir belge niteliğindedir. ASBİS numarası 19 rakamdan oluşmaktadır. 

Gizem Eroğlu
gizemeroğlu@haber35.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal