Trafik sigortasında ikinci zam Temmuz'da mı? Trafik sigortasında beklenen gün geldi! Yüzde 25 oranında artış yapılan trafik sigortalarında ödemeler belli oldu

1 Haziran itibariyle trafik sigortalarına zam geleceği duyurusunun yapılması üzerine araç sahiplerinin dikkatleri bu habere çevrildi. 1 Haziran itibariyle % oranında artış görülen trafik sigortasında en düşük ödenecek tutar 1.485 TL olarak belirlendi. 2 düzlemde uygulanacak zamlar için gözler 1 Temmuz'a çevrildi. Trafik sigortasına ne kadar zam geldi? Trafik sigortaları ne kadar oldu?

01.06.2022-23:00 - (Son Güncelleme: 01.06.2022-23:00) Trafik sigortasında ikinci zam Temmuz'da mı? Trafik sigortasında beklenen gün geldi! Yüzde 25 oranında artış yapılan trafik sigortalarında ödemeler belli oldu

Araç sahiplerine üzücü haber geldi. Günler önce trafik sigortasına zam geleceği bildirilirken beklenen gün geldi. 1 Haziran'da yürürlüğe giren trafik sigortalarındaki %25 artış cepleri yaktı. Trafik sigortalarının tutarları araca ve bulunduğu şehre göre değişkenlik göstermektedir. Trafik sigortasına ilişkin detaylar haberin devamında

Bugünden itibaren geçerli olacak

Trafik sigortası hakkında yapılan açıklamalar üzerine en düşük ve en yüksek trafik sigorta ödemeleri belli oldu. En yüksek ödeme İstanbul'daki sürücülere ait iken tutar ise 7.529 TL olarak belirlendi. En düşük trafik sigortası ise 1.485 TL oldu.

Trafik sigortası %25 zam

1 Temmuz'dan itibaren 2 katına çıkacak

Trafik sigortaları hakkında açıklamaların yapılması üzerine 1 Haziran ve 1 Temmuz'da iki farklı zam yapılacağı duyurulmuştu. Bugün itibariyle %25 oranında zam yapılmasıyla gözler Temmuz ayına çevrildi. Ekonomik gelişmelerin ön planda tutularak alınan bu zam kararları SEDDK tarafından açıklanırken 2022 yılının başında da trafik sigortalarına zam yapıldığını atlamayalım.

1 Haziran itibariyle trafik sigortasında araç başına maddi teminat limiti 50 bin TL olurken sakatlık, vefat, sağlık teminatı ise 500 bin TL oldu. Fakat bu durum 1 Temmuz'dan sonra tekrar değişiklik göstererek maddi teminat 100 bin TL ve sağlık teminatı olarak 1 milyon TL verilmektedir.

Gerçekleşen kazalarda iyi ki trafik sigortası yaptırmışım diyebileceğini halle için ne kadar yüksek olduğuna bakmadan yaptırmak tavsiye edilir. Aksi halde ise çarptığınız aracın hasarını cebinizden ödemek zorunda kalırsınız. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal