14.10.2021-12:19 (Son Güncelleme:14.10.2021-12:37)


1

Trabzonspor'un geçtiğimiz sezon Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Alanyaspor'dan kadrosuna kattığı Yunan yıldız Anastasios Bakasetas, bordo mavili formayı giymeye başladığı günden bu yana sergilediği performansla hem taraftarların hem teknik ekibin hem yönetimin büyük bir beğenisini kazanmaya başlamıştı.



2

Bordo mavili formayla bu zamana kadar toplam 31 karşılaşmada süre alan Anastasios Bakasetas, bu karşılaşmalarda 11 gol ve 5 asistlik bir katkı sağlayarak tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Spor Toto Süper Lig'de bu sezona da oldukça iyi bir başlangıç yapan Yunan yıldız Anastasios Bakasetas, bu sezon en çok katkı sağlayan isimlerden biri olmaya başararak çıktığı 12 karşılaşmada 5 gol ve 3 asist ile dikkatleri çekmişti.



3

Trabzonspor'a transfer süreci, Süper Lig ve Teknik Direktör Abdullah Avcı ile ilgili görüşleri, gelecek planları, Trabzon şehri ile ilgili görüşleri ile ilgili olarak kulüp dergisine verdiği samimi açıklamalarla hakkında merak edilenleri cevapladı.



4

Anastasios Bakasetas : Ben Türkiye Süper Ligi’nin çok yarışmacı bir lig olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda organizasyon anlamında da ligin başlangıcı, ligin bitirilişi ve bütün detaylar konusunda da gerçekten başarılı bulduğumu söylemem gerekir. Oyuncular için önemli detaylar vardır oynadığınız ligle alakalı olarak. Burada örneğin stadyumlardan bahsedecek olursak, her pazar günü oynadığımızda harika bir stadyumda ve harika atmosferler içerisinde oynuyorsunuz. Bunlar oyuncular için önemli detaylar. Çünkü gittiğinizde o stadyumu, o desteği ve o atmosferi görmek istersiniz. Burada oyuncuların bu özellikleri rahatça bulabildiğini düşünüyorum. Aynı zamanda Türkiye Süper Ligi’nin ekonomik anlamda da çoğu ligle yarışabilir seviyede olduğunu düşünüyorum. Çünkü bunlar oyuncular için önemli detaylardır. Oyuncular buraya geldiklerinde konsantrasyonlarını ve odaklarını tam olarak sağlayabilirlerse ve takımlarına yardımcı olabilme düşünceyle hareket edebilirlerse çok başarılı olabilirler. Lige kendini adapte etmiş oyuncuların burada önemli başarılar kazanabileceklerini düşünüyorum.



5

Anastasios Bakasetas : Trabzon’da alışamadığım ya da beğenmediğim herhangi bir yön yok. Çünkü ben de kendimi Trabzon şehrinden biri gibi hissediyorum. Buraya geldiğim ilk andan itibaren insanları çok daha iyi anlayabiliyorum. Çünkü benzer özelliklere sahip bir kişiliğe sahibim ben de. Burada insanlar biraz daha normalden daha hızlı sinirlenebiliyorlar hatta sinirlenmeleri için herhangi bir neden olmasa dahi kendilerini bir anda çok sinirlenmiş bulabiliyorlar. Bunun aslında hava durumuyla alakalı olduğunu düşünüyorum. (Gülüyor) Çünkü bir anda hava güneşliyken bir anda başka bir hava durumuyla karşılaşabiliyorsunuz. Bunu anlayabiliyorum aslında ben de böyle birisiyim. İnsanlara tutkuyla yaklaşıyorlar. Şehrin içinde gezdiğiniz zaman Trabzonspor’un başarılı olup olmadığını anlayabiliyorsunuz. İnsanların yüzündeki o ifadelerden Trabzonspor’un kazanıp kazanmadığını görebiliyorsunuz. Bazı zamanlarda belki gereğinden fazla tepkiler verebiliyorlar. Ben de böyle biriyim aslında o yüzden hiç yabancılık çekmiyorum. Bunun bir sorun oluşturmadığını düşünüyorum. Çünkü her şeyi sınırlarda, limitlerde yaşamayı seven birisiyimdir. Trabzon insanının da böyle olduğunu düşünüyorum. Hem mutluluğu hem belki de siniri, öfkeyi tam anlamıyla sınırlarda hatta sınırların da ötesinde yaşayabiliyorlar. Ancak dediğim gibi bunu garipsemiyorum. Hatta ben de böyle biri olduğum için adaptasyonum konusunda da yardımcı olduğunu düşünüyorum böyle unsurların



6

Anastasios Bakasetas : Daha önce transfer sürecimle ilgili olarak Başkanımız Sayın Ahmet Ağaoğlu’ndan bahsetmiştim. Ancak tabii ki şu an hocamızla alakalı konuştuğumuz için hocamızdan da bahsetmeliyim. Burada olmamın en önemli sebeplerinden bir tanesi de kendisi. Çünkü benim burada olmamı gerçekten isteyen kişilerden bir tanesi kendisiydi. Geldiğim ilk andan itibaren hem bana davranış şekli hem bana konuştukları ve aynı şekilde de saha içinde bana verdiği özgürlük ve bana verdiği güven sayesinde başarılı olabildiğimizi düşünüyorum. Aslında zaten sonuçlar ve elde ettiğimiz başarılar da Abdullah Avcı’nın başarısını ve beraber kazandığımız başarıları tek başına ifade edebiliyor. Ancak ben de tabii ki hem transfer sürecimde hem de şu an beraber çalıştığımız bu ortamda hocamıza teşekkür etmeliyim. Aslında saha içinde ihtiyacım olan şeyleri bana verdi. Saha içindeki özgürlük hem de o verdiği bana güven sayesinde iyi bir çalışma ortamı yakaladığımızı düşünüyorum. Geldiğim ilk andan itibaren de bana hep sıcak ve yakın davrandı kendisi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR