Trabzonsporlu Ahmetcan Kaplan gösterdiği performansla Fenerbahçe derbisine damga vurdu!

Süper Lig'in 2.8 haftasında Fenerbahçe ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Trabzonspor'da 19 yaşındaki Ahmetcan Kaplan gösterdiği performans ile kendisine hayran bıraktı.

07.03.2022-14:31 - (Son Güncelleme: 07.03.2022-14:37)

Süper Lig'in 28. haftasında ezeli rakipler Trabzonspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Oynanan mücadelede karşılaşma 1-1 sona erdi. Rakipler sahadan 1 puan ile ayrılırken bu sonuçla Trabzonspor, Fenerbahçe'nin 3 maçlık galibiyet serisini bozmuş oldu. Süper Lig'de 12 haftadır yenilmeyen Trabzonspor'un karşılaşmadaki tek golünü Nijeryalı yıldız Anthony Nwakaeme atarken, fırtınanın genç stoperi Ahmet Can Kaplan ise performansıyla büyük ses getirdi.

Taraftarların gönlünü kazandı

Büyük bir mücadele içerisinde geçen karşılaşmada Trabzonspor'un altyapısından A takıma yükselen genç futbolcu rakip ataklara kritik anlardaki müdahalesiyle büyük ses getirdi. Trabzonspor'da 7 Süper Lig karşılaşmasında 371 dakika forma terleten futbolcu, ligin ilk yarısında Trabzonspor'un evinde 3-1 galip geldiği karşılaşmada yedek kulübesindeydi. Savunmanın as oyuncusu Vitor Hugo'nun sakatlanmasından sonra Abdullah Avcı'nın ilk 11 de değerlendirdiği genç yıldız kariyerinde ilk kez Fenerbahçe'ye karşı oynadı.

Ahmetcan Kaplan Fenerbahçe derbisindeki performansıyla büyük alkış aldı.

Genç stoper karşılaşmanın 35. dakikasında Fenerbahçeli Szalai'inin kafa vuruşunda kaleci Uğurcan'ın çevirdiği topla buluşan Serdar Dursun'un şutunu kale çizgisinde kafa vuruşuyla engelledi. Futbolcu bu sayede Trabzonspor'un gol yemesine engel olmuş oldu. Karşılaşma sonrasında Denswil de, 'hmetcan birçok maç oynadı ve kaliteli bir oyuncu olduğunu gösterdi. Aslında bu takımımızın kadro kalitesinin ne kadar iyi olduğunu gösteriyor' ifadelerine yer verdi. 

Anthony Nwakaeme tarihe geçti

Öe yandan takımın Nijeryalı yıldızı Nwakaeme dün akşam bordo mavili formayla ligdeki 10'uncu golünü kaydetti. Nwakaeme, Fenerbahçe'ye karşı bulduğu golle Trabzonspor'un, Fenerbahçe'ye karşı 100'üncü golünü atan isim oldu. Futbolcu bu anlamda bordo mavililerin tarihine geçti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal