Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı Süper Lig'in en erken şampiyonu olabilir!

Trabzonspor bu hafta konuk edeceği Karagümrük'ü mağlup eder, Fenerbahçe ve Konyaspor da rakiplerine puan kaybederse ligin bitimine 5 hafta kala şampiyonluk ilan edilmiş olacak. Bu anlamda Abdullah Avcı'da Süper Lig'de en erken şampiyonluğa ulaşan teknik adam olacak.

12.04.2022-15:03 - (Son Güncelleme: 12.04.2022-16:14)

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı 1.5 yıla yaklaşan görev süresi boyunca fırtınada teknik adamlık kariyerinin en parlak dönemini geçirmekte. Karadeniz ekibiyle Süper Kupa kazanma başarısı gösteren 58 yaşındaki çalıştırıcı, 10 yıl çalıştırdığı Medipol Başakşehir ile 3 kez kapısından döndüğü Süper Lig şampiyonluğuna bu sezon Trabzonspor ile çok yakın.

Maçı kazanması halinde rekora ulaşacak

Abdullah Avcı, 2016-17 sezonunda Başekşehir ile 34 karşılaşmada 73 puan almıştı. Trabzonspor, 15 Nisan Cuma günü Fatih Karagümrük karşısında sahadan galibiyetle ayrılması halinde puanını 75'e çıkartacak ve böylelikle teknik direktör Abdullah Avcı da sezon tamamlanmadan teknik adamlık kariyerinin en yüksek puanına ulaşmayı başaracak.

Abdullah Avcı Süper Lig rekorunu kırabilir.

Lige damga vurmak üzere

Fırtına bu hafta konuk edeceği Karagümrük'ü yener, Fenerbahçe Konyaspor da rakiplerine karşı puan kaybı yaşarsa ligin bitimin 5 hafta kala şampiyonluk ilan edilmiş olacak. Süper Lig'de şampiyonluğu en erken ilan eden takım 2013-14 sezonunda Ersun Yanal'ın çalıştırdığı Fenerbahçe'ye ait bulunmakta.

Türk futboluna adını yazdıracak

Fırtınanın bu hafta şampiyonluğunu ilan etmesiyle Teknik Direktör Abdullah Avcı da en erken şampiyon olan yerli teknik adam olarak adını Türk futbol tarihine yazdırmış olacak. Bu anlamda Karagümrük maçı gerek Trabzonspor için gerek Abdullah Avcı için çok büyük anlam ifade ediyor. Fırtına bu sezon ortaya koyduğu performansla gerek Türk futbolseverlerden gerek futbol dünyasından büyük alkış almaya devam ediyor.

(Kaynak: Ajansspor.com)

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal