Trabzonspor Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan mı katılacak, ön eleme oynayacak mı?

Süper Lig'in 2021-22 sezonu sonunda çok beklediği şampiyonluğa ulaşan Trabzonspor'da yaşlanan sevinç devam ederken bordo-mavililerde gözler bir taraftan da gözünü Avrupa'ya doğru çevrildi. Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'ne izleyeceği yol merak sporseverlerce merak edilmeye başlandı. Peki, Trabzonspor Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan mı katılacak, ön eleme oynayacak mı?

02.05.2022-19:18 - (Son Güncelleme: 02.05.2022-19:18) Trabzonspor Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan mı katılacak, ön eleme oynayacak mı?

Spor Toto Süper Lig'inin 2021-2022 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan çok beklediği şampiyonluk zaferini günlerdir yaşamaya devam ediyor. Taraftarlar, takımlarının kendilerine hediye ettiği bu mutluluğu doyasıya yaşarken bordo-mavililerin Şampiyonlar Ligi maçları da şimdiden merak edilmeye başlandı. Takımın Şampiyonlar Ligi'ne dorudan mı yoksa öne leme maçlarına çıktıktan sonra mı katılacağı doğrudan mı katılacağı konusunun sorgulanması artırıldı.

Trabzonspor Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan mı katılacak, ön eleme oynayacak mı

Trabzonspor Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan mı katılacak, ön eleme oynayacak mı?

Karadeniz fırtınası Trabzonspor, Süper Lig 2021-22 sezonunda bitmesine 3 hafta kala lig şampiyonluğunu ilan ederken bordo-mavili takımın aldığı bu zafer sonrası Avrupa haritası da yavaş yavaş belli oldu.

Türkiye'de hiç bir takım, daha öncesinde Avrupa kupalarından aldığı ülke puanlarından dolayı direkt olarak Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı kazanamıyor.

Buna istinaden Süper Lig 2021-2022 şampiyonu Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi maçlarında play-off turuna girerek katılma hakkı kazanacak. Bordo-mavili ekip, play-off turu sürecinde elenirse şayet UEFA Avrupa Ligi grup maçlarına kalacak.

Şampiyonlar Ligi'ne play-off turu sürecinden katılım gösterecek olan Karadeniz fırtınası, ilk maçına 16 veya 17 Ağustos tarihinde çıkacak ve bu maçın rövanşını da 23-24 Ağustos tarihinde oynayacak. Trabzonspor'un rakibi ise 2 Ağustos Salı günü gerçekleştirilecek olan kura sonrasında belli olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal