Trabzonspor Şampiyonlar Ligi için kaç eleme oynayacak? Trabzonspor Şampiyonlar Ligine direkt gidecek mi?

Spor Toto Süper Lig’de sezonun şampiyonu olan Trabzonspor’un gelecek sezonki Avrupa macerası merak ediliyor. Peki Trabzonspor Şampiyonlar Ligi için kaç eleme oynayacak? Trabzonspor Şampiyonlar Ligine direkt gidecek mi? Tüm gelişmeler ve fazlası haberimizde...

05.05.2022-15:59 - (Son Güncelleme: 05.05.2022-17:16) Trabzonspor Şampiyonlar Ligi için kaç eleme oynayacak? Trabzonspor Şampiyonlar Ligine direkt gidecek mi?

Spor Toto Süper Lig’de 2021-2022 sezonunu geçen hafta Antalyaspor’a karşı aldığı beraberlik sonucunda şampiyon olarak tamamlayan Trabzonspor’da taraftarlar takımlarının gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’ne hangi turdan katılacağını merak etmeye başladı. Türkiye’nin ülke puanı sıralamasındaki durumunu da göz önüne alan spor severler ‘’Trabzonspor Şampiyonlar Ligi için kaç eleme oynayacak? Trabzonspor Şampiyonlar Ligine direkt gidecek mi?’’ sorularının yanıtını öğrenmek için arama motorlarına yöneldi.

Trabzonspor Şampiyonlar Ligi için kaç eleme oynayacak?

Bu sene Süper Lig’de şampiyonluk ipini göğüsleyen Trabzonspor’un UEFA Şampiyonlar Ligi’ne gelecek sezon doğrudan katılacağı düşünülüyordu. Fakat geçtiğimiz yıllarda Türk takımlarının Avrupa kupalarında başarısız sonuçlar alması sebebiyle ülke puanında oldukça geriye düştük ve Türkiye Süper Ligi şampiyonu gelecek sezondan itibaren Devler Ligi’ne doğrudan katılmak yerine eleme oynamak zorunda kalacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Play-off turundan Avrupa macerasına başlayacak olan Trabzonspor’un Play-off turunu geçmesi halinde Devler Ligi’nde gruplarda mücadele etmesi söz konusu olacak. Bordo mavili takım bu turda elenmesi halinde UEFA Avrupa Ligi gruplarında mücadele etmeye hak kazanacak.

 

Trabzonspor’un Devler Ligi’nde normal şartlarda 3. turdan itibaren katılım sağlaması gerekiyordu. Fakat Rus takımlarının gelecek sezon da Avrupa kupalarından men edilmesi Türk takımlarına olumlu yansıdı. Trabzonspor’un Şampiyonlar Ligi Play-off turundaki rakipleri 1 Ağustos 2022 tarihinde netlik kazanacak. İşte Karadeniz ekibinin muhtemel rakipleri:

Olympiakos (Yunanistan)

Karabağ (Azerbaycan)

Malmö (İsveç)

Ludogorets (Bulgaristan)

Sheriff (Moldova)

Bodo Glimt (Norveç)

Ferencvaros (Macaristan)

S. Bratislava (Slovakya)

Helsinki (Finlandiya)

TNS (Galler)

Zalgiris (Litvanya)

L. Red (Cebelitarık)

Zürih (İsviçre)

Maccabi Haifa (İsrail)

Apollon (Rum Kesimi)

Bu rakiplerden birisiyle eşleşecek olan Trabzonspor ilk maçını 16-17 Ağustos, ikinci maçını ise 23-24 Ağustos tarihlerinde oynayacak. Bordo mavililer Play-off turunu geçip gruplara kalırsa 37 milyon Euro’lu devasa bir geliri cebine koyacak.

Serkan Morova
serkan.morova@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal