Trabzonspor finale doğru: Karagümrük'ü 3-2 mağlup etti

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Trabzonspor, Fatih Karagümrük'ü 3-2 mağlup ederek finale çıkma adına avantajı elde etti. İşte detaylar...

24.04.2024-22:02 - (Son Güncelleme: 24.04.2024-22:02)

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Trabzonspor, Papara Park’ta Fatih Karagümrük’ü ağırladı.

Trabzonspor ilk yarıyı eksik bitirdi

Maçın 15. dakikasında sağ kanada atılan uzun topta topu alan Visca rakibinden sıyrılarak ters ayağıyla uzak köşeye vurdu. Yerden sekerek giden top ağlarla buluştu. Skor da 1-0 oldu. Dakika 22’de ise skora denge geldi. Karagümrük'ün uzun süreli paslarında sağ kanatta topu alan Marcus Rohden ceza sahası içindeki Mendes'i gördü. Ryan Mendes bekletmeden yakın köşeye şutunda topu ağlara yolladı. Bordo mavililer, Denswill ile öne geçti. Dakika 41’de sağ çaprazda Batista Mendy'nin ortasında Stefano Denswil penaltı noktası üzerinde ters ayağıyla şutunu çekti. Köşeye giden top ağlarla buluştu. Skor da 2-1 oldu. Trabzonspor 10 kişi kaldı. 45. dakikada hakem Ali Şansalan, Enis Destan'ın yaptığı faulü inceleyerek Enis'e kırmızı kart gösterdi. İlk yarı da bu skorla sona erdi.

Paolettinin golü yetmedi

İkinci yarı ise golle başladı. 49. dakikada 10 kişili Trabzonspor çok hızlı çıktı. Üç kişiyle gelen bordo-mavililerde sağ kanattan çıkarılan pasta ceza sahası içindeki Fountas gelişine şutunu çekti. Kaleciden seken top ağlarla buluştu. Skor da 3-1 oldu. Fatih Karagümrük’ün baskıları sonucu fark 1’e indi. Dakika 80’de Can Keleş'in sağ kanattan ortasında savunmadan seken top İtalyan oyuncunun önünde kaldı. Paolettinin köşeye vuruşunda Uğurcan Çakır hiçbir şey yapamadı. Skor da 3-2 oldu. Maçta başka gol olmayınca bordo mavililer, ilk maçtan skor avantajını elinde bulundurdu ve Türkiye Kupası’nda finale bir adım yaklaştı.


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal