Trabzonspor Avrupa'da şampiyonluğu garantileyen ilk kulüp olma yolunda ilerliyor!

Süper Lig'de en yakın rakibi olan Konyaspor'un 15 puan önünde olan lider Trabzonspor, bu sezon Avrupa'nın 5 büyük ligi ve Süper Lig'de şampiyonluğu garantileyen ilk kulüp olma yolunda büyük bir avantaj elde etti. Avrupa'da diğer ligler baz alındığında bordo mavililer, istikrarını devam ettirmesi halinde şampiyonluğa ulaşan ilk takım olacak.

14.03.2022-17:26 - (Son Güncelleme: 14.03.2022-17:26)

Karadeniz fırtınası Trabzonspor, rekorları alt üst etmeye devam ediyor. Süper Lig'in 29. haftasında sahasında Göztepe'yi mağlup eden Bordo mavililer, en yakın takipçisi Konyaspor ile olan 15 puanlık farkı korudu. Ligde bitime 9 hafta kala Trabzonspor şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.

Fenerbahçe'nin rekorunu kırabilir

Diğer sonuçlara bakmaksızın kalan 9 karşılaşmada 12 puan toplanması halinde ligde mutlu sona ulaşacak olan Trabzonspor, Süper Lig'de 27 Nisan'da şampiyonluğunu ilan eden Fenerbahçe'nin rekorunu kırarak, ''Lig tarihinin en erken şampiyonu'' unvaını eline geçirmeyi hedefliyor.

Trabzonspor, Avrupa'da şampiyonluğunu en erken ilan eden takım olma yolunda ilerliyor.

En yakın rakipleri PSG

Süper Lig tarihine geçmeye hazırlanan Trabzonspor, bir yandan da Avrupa'da şampiyonluğunu en erken ilan eden takım olma peşinde. 70 puanı bulunan Trabzonspor, Avrupa'nın 5 büyük ligi baz alındığında Paris Saint Germain ile birlikte, 2.sıradaki takımlara en fazla puan farkı atan takım konumunda.

Fransa Ligi'nin lideri PSG de tıpkı bordo mavililer gibi 2.sıranın 15 puan önünde yer almakta. Fakat PSG'nin şimdiye kadar 28, Trabzonspor'un ise 29 maç oynaması Trabzonspor'u Avrupa'nın en erken şampiyonu olma konusunda öne çıkarmakta.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal