Trabzon'da Düzenlenecek Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması'nda Genç Beyinler Aranıyor

Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali başvuruları başladı. Trabzon'da düzenlenecek olan Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması doğa ve insanlık için çözüm sunan geleceğin bilim insanlarını arıyor. İşte yarışma tarihleri ve ödüller...

01.02.2022-16:37 - (Son Güncelleme: 05.02.2022-02:50)

Teknofest 2022 Başvuruları Başladı! Teknofest Nerede, Ne Zaman Yapılacak?" TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali başvuruları geçtiğimiz günlerde başladı. Her yıl binlerce parlak zihnin kendi projelerini tanıttığı ve birincilik için yarıştığı festivalde onlarca yarışma bulunuyor. Bu yarışmalar arasında Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması dikkat çekiyor. Bilimin rehberliğinde doğayı keşfedecek bilim insanları ve öğrencileri buluşturma hedefinde olan yarışma için başvurular başladı.

BAŞVURULAR BAŞLADI

Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali başvuruları 12 Ocak'ta başladı. 20'den fazla yarışmanın bulunduğu festival için başvurular 28 Şubat 2022 tarihine kadar devam edecek.

BİYOTEKNOLOJİ İNOVASYON YARIŞMASI DOĞA İÇİN ÇÖZÜM ARIYOR

Biyoteknoloji alanı hızla ilerliyor. İklim değişikliği ve biyoçeşitliliğin azalması, artık halk tarafından farkında olunan bir fenomen haline geldi. Bilim ve teknolojinin hızla ilerlemesi, biyoteknolojinin gelişmesine sebebiyet verdi. biyoteknoloji, yaşadığımız yüzyıl içerisinde insanlığın ortak faydası için önemli yenilik ve gelişmeler sunması hedeflemektedir. TEKNOFEST, doğa ve insanlık adına yenilikçi fikirleri başarıyla uygulayacak bilim insanları ve yetenekli uzman adaylarına büyük fırsat sunuyor. Uzun araştırmalar ve kapsamlı kaynaklara ihtiyaç duyan sistemlere sahip olan biyoteknoloji alanına TEKNOFEST büyük bir yatırım gerçekleştiriyor. 


TEKNOFEST YENİ ZİHİNLER ARIYOR

Biyoteknoloji, insanlığın karşı karşıya olduğu en büyük sorunları çözebilecek bir bilim dalıdır. Böyle bir potansiyeli her zaman bulunmaktadır. Bu potansiyeli TEKNOFEST boş geçmiyor. Potansiyeline göre değerlendirilen Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması'nda öğrencilere geniş çaplı bir çalışma konuları sunmaktadır. Medikal, Tanı Teknolojileri, Su ve Deniz Biyoteknolojileri, Gıda ve Beslenme, Tarım ve Çevre, Genetik Temelli Endüstriyel Biyoteknoloji alanlarında öğrenciler inovasyon ve geliştirme çalışmaları yapabilecek. Bunların anında Biyoinformatik, Nanobiyoteknoloji ve Biyoterör ajanları hakkında da araştırma yapılabiliyor. 

KİMLER KATILABİLİYOR?

Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması'na lise, ön lisas, yüksek lisans ve doktora öğrencileri katılabilmektedir.

ÖDÜL NE KADAR?

Yarışmanın iki kategorisi bulunmaktadır. Fikir kategorisinde biyoteknoloji alanında özgün çalışmalar ve teoriler üzerinden sunum yapılırken, proje kategorisinde yapılan çalışmaların prototiplerin ürüne dönüştürülmesi bekleniyor. Fikir kategorisinde Lise ile Üniversite ve Üzeri iki seviye bulunmaktadır. Dereceye giren yarışmacılar toplamda 48 bin TL kazanmaktadır. Proje kategorisinde Lisans Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri yarışmaktadır. Dereceye giren öğrenciler 36 bin TL'lik ödülünün sahibi olacaklar.

NE ZAMAN YAPILACAK?

TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları kapsamında yer alan Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması, 5 ile 7 Ağustos 2022 arasında Trabzon'da düzenlenecek. Dereceye giren takımlar ödüllerini 30 Ağustos - 4 Eylül 2022 tarihlerinde Samsun Çarşamba Havalimanı'nda düzenlenecek TEKNOFEST'te alabilecekler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal