TPAO'ya ruhsat çıktı: 14 ilde petrol aranacak

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), çeşitli illerdeki 18 saha için 5 yıl süreyle petrol arama ruhsatı aldığı Resmi Gazete'de yayımlanan genelge ile onaylandı. İşte detaylar...

09.01.2024-12:14 - (Son Güncelleme: 09.01.2024-17:59) TPAO'ya ruhsat çıktı: 14 ilde petrol aranacak

Türkiye doğalgazın yanı sıra Gabar dağından petrol de çıkarmaya başladı. Bakanlık bu konuda hummalı bir çalışma başlatmıştı. Bu konuyla ilgili sevindirici bir gelişme yaşandı.

Resmi Gazetede duyuruldu

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) çeşitli illerdeki 18 saha için 5 yıl süreyle petrol arama ruhsatı aldığı açıklandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün petrol hakkına müteallik kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

TPAO

18 ilde petrol aranacak

Yayımlanan genelgenin ardından TPAO'ya, Gaziantep, Antalya, Çanakkale, Şanlıurfa, Zonguldak, Diyarbakır, Hakkari, Bartın, Karabük, Kastamonu, Elazığ, Edirne, Kahramanmaraş ve Kilis'te bulunan toplam 18 saha için petrol arama ruhsatı verildi ve TPAO'nun Diyarbakır, Batman, Siirt, Tekirdağ ve Kırklareli'nde bulunan sahalarında kamulaştırmaya gidilmesi kararlaştırıldı.

(AA)

Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal