TPAO’dan bir il için daha hamle: Petrol işletme ruhsat süresi uzatıldı

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Diyarbakır sınırları içindeki bir sahada daha petrol işleme devam edecek. Bölgedeki petrol işletme ruhsat süresi iki yıl uzatıldı. İşte detaylar…

26.01.2024-10:56 - (Son Güncelleme: 26.01.2024-17:32)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nün (MAPEG) petrol hakkına ilişkin aldığı karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Petrol işletme ruhsat süresi uzatıldı

AA’nın  yer v erdiği habere göre; Diyarbakır'daki 15 bin 252 hektarlık sahanın petrol işletme ruhsatı, 11 Mayıs itibariyle bölgenin hidrokarbon potansiyelini belirleyerek ülke ekonomisine kazandırma amacıyla 2 yıl süreyle uzatıldı. Ayrıca, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) tarafından alınan bir istimlake müteallik kararı da Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. 

TPAO

Bu kararla, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) başvurusu üzerine, Diyarbakır'ın Bismil ilçesindeki 4 sahanın, bölgede açılan Işık-1 kuyusunun lokasyon sahaları için gerekli parsellerin kamulaştırılmasına karar verildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal