Toz taşınımı uyarısı: O illeri etkisi altına alacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 4 Mart Cumartesi günü için yayımladığı hava durumu raporunda 21 il için toz taşınımı uyarısında bulundu. İşte detaylar...

04.03.2023-10:52 - (Son Güncelleme: 04.03.2023-17:29) Toz taşınımı uyarısı: O illeri etkisi altına alacak

Türkiye’de etkili olması bekleenn toz taşınımı ile ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden bir son dakika açıklaması yapıldı. Meteoroloji’den yapılan hava durumu uyarılarına göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, yarın Marmara, Ege Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii ile Bolu, Eskişehir,Isparta ve Burdur çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışlar geliyor

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır. Bu akşam ve gece saatlerinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı bekleniyor.

Meteoroloji Son Dakika

Toz taşınımı uyarısı 

Meteoroloji, bu akşam ve gece saatlerinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde Toz Taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması çağrısında bulundu. 

Öte yandan Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği de kaydedildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal