Toyota ve Honda Dünya Genelinde Milyonlarca Aracını Geri Çağıracak

Toyota ve Honda, arızalı hava yastığına sahip olabileceği düşünülen milyonlarca aracını üretim hatası nedeniyle geri çağıracağını açıkladı.

22.01.2020-15:03 - (Son Güncelleme: 22.01.2020-14:58) Toyota ve Honda Dünya Genelinde Milyonlarca Aracını Geri Çağıracak

Potansiyel olarak arızalı hava yastığına sahip olma ihtimali bulunan araçları kapsayacak olan geri çağırma kararının, 2011-2019 yılları arasında satılan Corolla ve 2012-2018 yılları arasında üretilen Avalon modellerini içerdiği belirtildi.

Toyota'nın 3.4 milyon, Honda'nın ise 2.9 milyon aracı geri çağırdığı açıklandı.

Toyota ve Honda'nın Türkiye temsilcileri, araçların geri çağırılacağı ülkeler arasında Türkiye'nin bulunmadığını açıkladı.

Diğer Markalar da Etkilenebilir

Söz konusu hava yastığı kusurunun, bir Alman şirketinin sahip olduğu ABD merkezli parça tedarikçisinden kaynaklandığı öğrenildi.

ZF-TRW tarafından üretilen ve elektriksel parazitlere karşı savunmasız olan hava yastıklarının işlevini yerine getiremeyebileceği duyuruldu.

Markanın ürünlerini kullanan Mitsubishi, Hyundai, Kia ve FCA gibi otomotiv üreticilerinin de geri çağırma kararı alabileceği ifade edilirken, toplamda 12.3 milyon aracın, geri çağırma kararlarından etkilenebileceği kaydedildi.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal