Tövbe İstiğfar duası nasıl okunur? Kadir gecesi nasıl tövbe edilir? Kadir Gecesi Tövbe İstiğfar duası arapça ve türkçe okunuşu

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi bu gece idrak edilecek. Ramazan ayının 27. gecesi olan Kadir Gecesinde müminler Allah 'u Teala 'ya dua ederek tövbe edecekler. Kadir Gecesinde Müslüman kişiler af, bağışlanma ile tövbe dualarını okuyabilirler. Kadir Gecesinde tövbe istiğfar duası nasıl okunur? Tövbe istiğfar duasının anlamı nedir? sorularını cevaplayacağız hem de tövbe istiğfar duasının Arapça ile Türkçe nasıl okunduklarının bilgilerini sizlerle paylaşacağız. İşte detaylar..

27.04.2022-19:50 - (Son Güncelleme: 27.04.2022-19:50) Tövbe İstiğfar duası nasıl okunur? Kadir gecesi nasıl tövbe edilir? Kadir Gecesi Tövbe İstiğfar duası arapça ve türkçe okunuşu

Tövbe istiğfar duası nasıl edilir? Tevbe - i istiğfar duasının okunuşu nasıldır? soruları ve Tövbe istiğfar duasının Türkçe olarak okunuşu ile ne anlama geldiği mübarek Ramazan ayının bu son günlerinde kalan günlerini ibadet ile geçirmek niyetinde olan vatandaşların gündeminde yer alıyor. İşte af ile bağışlanma gecesi olan mübarek Kadir gecesinde okunması gereken tövbe istiğfar duaları..

Tövbe istiğfar duası nasıl okunur?

İstiğfar duası olarak da bilinen tövbe duası Allah 'tan işlenmiş olunan günahlar, zina ile yapılan hatalar sebebi ile af dilemek için okunmaktadır. Tövbe, Tevbe veya Tevbei istiğfar duası olarak da geçer ve kılınan namazlardan hemen sonra, kandil günlerinde ya da dini günlerde okunabilmektedir. Arapça 'da ise tevbe kelimesi '' geri dönmek, rücu etmek ya da dönüş yapmak '' anlamlarında kullanılmaktadır.

Tövbe - i istiğfar duası nasıl okunur

Tevbei istiğfar duası Arapça nasıl okunur?

Estağfirullah, Estağfirullah, Estağfirullahe 'l - azim el - kerim. Ellezi la ilahe illa huve 'l - hayyü 'l - kayyumü ve etubü ileyhi tevbete abdin zalimin li - nefsihi, la yemlikü li - nefsihi mevten vela hayaten vela nüşüra - h. Ve es - elühü 't - tevbete - ve 'l - mağfirete ve 'l - hidayete lena, innehu, hüve 't - tevvabü 'r - rahim.

Tövbe istiğfar duası Türkçe nasıl okunur, anlamı nedir?

Ya rabbi! Bu ana gelinceye dek benim elimden, dilimden, gözümden, kulağımdan, ayağımdan ve bilerek ya da bilmeden işlediğim tüm günahlarım ve hatalarım için tövbe ettim, pişmanlık duydum. Küfür, şirk, isyan, günah ile kusur her ne türlü hal vaki olduysa, hepsine tek tek tövbe ettim, pişman oldum. Bir daha da yapmamaya azm - ü cezm - ü kast ettim. Sen bu tövbelerimi kabul et Allahım. Nefsime uyarak, şeytana uyarak aynı günah ile kusurlarımı yeniden tekrarlamama izin verme, Ya Rabbim!

Tekrardan iman ile ikrar ediyorum ki, Peygamberlerin evveli olan Adem Aleyhisselam, ahiri olan Hz. Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa ( s. a. v. ), bu ikisi arasında kaç tane peygamber gelip geçmişse, bu peygamberlerin her birine inandım ve iman ettim, bu peygamberlerin hepsi de hak ve gerçektir. Tüm peygamberlere, onlara gönderilen İlahi kitaplara ve içinde yer alan emirlere karşı şeksiz ve şüphe duymadan iman ettim, dilim ile de ikrar ettim, kalbim ile tasdik ettim ve yeniden iman ile ikrar ediyorum ki en son kutsal kitap olan Kur 'an - ı Kerim ve en son gelen Peygamber de Hz. Muhammed Mustafa ( s. a. v. ) 'dır.

Peygamber Efendimiz nasıl tövbe duası ederdi

Peygamber efendimizin okuduğu tövbe istiğfar duası nasıldır?

İstiğfarlardan en meşhur olanı, Peygamber Efendimiz ( s. a. v. ) 'in bildirmiş olduğu, '' Estağfirullahellezi la ilahe illa hüverrahmanirrahim el - hayy - ül - kayyumüllezi la - yemutü ve etubü ileyh Rabbiğfr li '' istiğfar duasıdır.

Tevbe - i istiğfar duası ile ilgili söylenen hadis - i şerifler

- Tövbe duası hakkında söylenen bir hadiste şöyle buyurulur: Tövbe, işlenen bir günahın ardından o günahı yeniden yapmamaktır. ( İ. Ahmed )

- Tövbeyi geciktirmekte çok büyük günah sayılır. Bu yüzden, ayrıca tövbe etmek gerekiyor. ( Allah, kendisine tövbe edenleri sever. ) ( Bekara 222 )

- İstiğfarın fazileti çoktur. Kuran - ı Kerim 'de mealen şöyle buyurulmaktadır: İstiğfar okuyun! İmdadınıza yetişirim. ( Hud 52 )

- İstiğfar eden kişi, gün içinde 70 kere aynı günahı işlemiş olsa bile ısrar etmiş sayılmaz. ( Tirmizi )

Tövbe istiğfar duası

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal