Çiftlik Bank kurucusu olarak tanınan 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın, 2018 senesinde binlerce kişiden milyonlarca lira vurgun yaparak yurt dışına kaçmıştı. Kırmızı Bülten ile aranmaya başlanan Aydın, Türkiye'nin Sao Paulo Başkonsolosluğu'na giderek teslim oldu. Aydın'ın Brezilya devleti ile temasa geçirilerek kısa bir süre içerisinde yurda getirilmesi bekleniyor.
Dün akşam avukatları aracılığı ile bir video yayınlayan Tosuncuk, Türk yargısına teslim olacağını ifade ederek kendisinin de mağdur olduğunu belirtti. 'Teslim olacak' haberinden kısa bir süre sonra avukatların vermiş olduğu bilgiye göre Mehmet Aydın, Brezilya'nın Sao Paulo şehrinde teslim oldu. Aydın'ın avukatları konsolosluk ile bağlantı kurduklarını ve Mehmet Aydın'ın da Türkiye'ye iade sürecinin başlatılacağını belirtti.
Sabah'ta yer alan habere göre Aydın'ın avukatları Fatih Kuş ile birlikte Şehmus Uluç, ülkeye gelişinin 1 - 2 günden kısa sürebileceğini söyledi. Avukatlar, adli makamlardan ilerleyen süreçte de tutuklanmama garantisi talep edebileceklerini belirtti. Aydın'ın gıyabında tutuklamaya yönelik yakalama kararı bulunuyor.
'Neden yıllar sonra teslim olma kararı aldığı' hakkında ise Aydın'ın artık mağduriyetini anlatmak adına bu şekilde bir karar aldığı söyledi.
Çiftlik Bank kurucusu olan Mehmet Aydın, 2018 senesinde binlerce kişiden milyonlarca lira vurgun yaparak yurt dışına kaçmıştı.
Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın Türkiye'nin Sao Paulo Başkonsolosluğu'na giderek teslim oldu.
Aydın'ın avukatları Fatih Kuş ile birlikte Şehmus Uluç, ülkeye gelişinin 1 - 2 günden kısa sürebileceğini söyledi.
Mehmet Aydın'ın niye şimdi bu harekette bulunduğu sorulduğunda mağduriyetini anlatmak adına bu şekilde bir karar aldığı ifade edildi.