22.10.2019-17:13 (Son Güncelleme:19.05.2024-04:35)


1

Atmosferdeki oksijen miktarı düşecektir. Deniz bitkileri atmosferimizdeki oksijenin yaklaşık % 70'ini sağlar . Büyük su kütleleri olmadan birçok su bitkisi hızla yok olur ve bu da atmosferde daha az oksijene yol açar. Su kütleleri aynı zamanda bir lavabo işlevi görür ve atmosfere saldığımız karbon dioksiti emer. Dolayısıyla, daha az miktarda su olsaydı, bir tarafta oksijen azalır, diğer tarafta atmosferdeki karbondioksit artardı. Ve, karbondioksit bir sera gazı olduğundan, bu aynı zamanda küresel ısınmaya da yol açacaktır.



2

Su , sıcaklıkta önemli bir artış göstermeden çok fazla ısı emer . Bu yetenek nedeniyle, okyanuslarda büyük miktarda su bulunması, Dünya'nın serin kalmasına yardımcı olur. Ayrıca suyun okyanuslardan ve nehirlerden buharlaşması Dünya'nın sıcaklığının düzenlenmesine yardımcı olur. Su ve toprak yer değiştirirse, Dünya'nın sıcaklığı çok hızlı artar ve daha sıcak olur. Kara kütlelerinin büyük kısmı kurak ve kuru hale gelirdi.



3

Dünya'nın faunası değişecekti. Arazi ve suyun değişmesi, Dünya'nın yaşam formları üzerinde birçok etkiye sahip olacaktır. Sıcaklık sert bir şekilde artacak, atmosferdeki oksijen miktarı azalacak ve karbondioksit miktarı artacaktır.



4

Kara taşımacılığı kolaylaşacaktır. Su kütlelerinin neden olduğu herhangi bir kesinti olmadan büyük toprak parçalarının birbirine bağlanmasıyla, kara taşımacılığı kolaylaşacaktır. Diğer tarafta, deniz taşımacılığı sert bir şekilde etkilenecek. Su ürünleri ihracatına bağımlı olan ülkeler en çok zarar gören ülkeler olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr