Toplam Vaka Sayısı Açıklandı

Sağlık Bakanlığı toplam vaka sayısını açıkladı.

10.12.2020-19:54 - (Son Güncelleme: 12.12.2020-02:17) Toplam Vaka Sayısı Açıklandı

Sağlık Bakanlığı toplam koronavirüs vaka sayısını ilk kez açıkladı. Salgının başladığı günden itibaren toplam 1 milyon 748 bin 567 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıktığı açıklandı.

'AÇIKLAMA YAPILMIŞTI'

Bakan Koca yaptığı açıklamada,  'Ortalama test çalışma süresini numuneden kabul ve onay dahil olmak üzere 9 saate kadar indirmiş durumdayız ve test kapasitemizi de ciddi oranda artırdık. Yarından (10 Aralık) itibaren de geçmişe dönük, 29 Temmuz'dan itibaren tabloda bugüne kadar olan vaka sayılarının da toplu bir şekilde tabloda vermiş olacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye'de yapılan koronavirüs  testi sayısının artırıldığına dikkat çeken Koca, "Bugün test sayımız 20 milyonu buldu. Pozitif vaka sayımız 1 buçuk milyonu aştı. Bunların 550 bini belirgin hastalık geçirdi. 15 bini aşkın insanımızı kayıp verdik.' şeklinde konuşmuştu.

'TÜRKİYE, EN ÇOK VAKA GÖRÜLEN 8'İNCİ ÜLKE OLDU'

Bakanlığın geriye dönük verileri açıklamasıyla birlikte, Türkiye'nin dünya genelinde toplam vaka sayısındaki sıralaması da değişti. Kovid-19 verilerinin derlendiği "Worldometers"a göre, Türkiye, 1 milyon 725 bin 473 vaka bulunan İspanya'yı geride bırakarak en çok vaka görülen 8'inci ülke oldu.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal