Tony Ödülleri İptal Edildi Mi?

ABD’nin New York kentindeki Radio City Music Hall’da yapılması planlanan Tony Ödülleri, George Floyd’un ırkçı cinayete kurban gitmesi sonucu oluşan tepki atmosferi nedeniyle bu yıl tamamen iptal edildi.

02.06.2020-13:57 - (Son Güncelleme: 02.06.2020-13:55) Tony Ödülleri İptal Edildi Mi?

Tiyatronun Oscar'ları olarak bilinen ve bu yıl 74'üncüsünün gerçekleşmesi planlanan Tony Ödülleri, George Floyd’un ırkçı cinayete kurban gitmesi sonucu oluşan tepki atmosferi nedeniyle olarak tamamen iptal edildi.

Daha önce coronavirüs salgını nedeniyle ertelenen Broadway tiyatrosunda oynanan oyunların değerlendirildiği Tony Ödülleri’nin 7 Haziran’da yapılması planlanıyordu.

Broadway yetkilileri tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“George Floyd, Ahmaud Arbery, Tony McDade, Breonna Taylor'un anlamsız cinayetleri için hepimiz üzgün ve öfkeliyiz. Toplumumuza nüfuz etmeye devam eden ırkçılık ve adaletsizlikler yüzünden cesaretimizi kırıyor. Nefreti, ırkçılığı, adaletsizliği ve bağnazlığı hoş görmüyoruz. Siyah Amerikalılara karşı devam eden şiddet bağışlanamaz. Black Lives Matter (Siyahların Hayatı Değerlidir) hareketiyle dayanışma içindeyiz. Hedefimiz, az temsil edilen seslerin yükseltilebileceği bir platform oluşturmak. Bu nedenle sunduğumuz programların bu inançlara bağlı kalması ve içinde yaşadığımız dünyayı yansıtması büyük önem taşıyor.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal