Tony Allen Hayatını Kaybetti

Bu yaz Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde konser vermeyi planlayan çağımızın en iyi davulcularından biri olarak kabul edilen Tony Allen 79 yaşında yaşamını yitirdi.

02.05.2020-13:53 - (Son Güncelleme: 02.05.2020-13:51) Tony Allen Hayatını Kaybetti
Müziğiyle Afrika’nın özgürlük mücadelesinin simgelerinden olan Afrobeat’in efsane ismi Tony Allen, 79 yaşında hayata veda etti.

Ünlü müzisyen Brian Eno’nun “Belki de gelmiş geçmiş en iyi davulcu” olarak nitelediği Nijeryalı caz sanatçısı Tony Allen, bu yaz Zorlu Performans Sanatları Merkezi'ndeki Caz Festivali kapsamında bir konser verecekti.

60’lı ve 70’li yıllarda kendisi gibi başka bir ikonik müzisyen olan Fela Kuti’nin orkestrası Africa’nın müzikal direktörlüğünü ve davulculuğunu yapan Tony Allen'in hayatını kaybettiğini duyuran menajeri Eric Trosset, “Ölüme tam olarak neyin sebep olduğunu bilmiyoruz” dedi ve ölümün Coronavirüs kaynaklı olmadığını söyledi.

AFROBEAT NEDİR?

Afrobeat, fuji müziği ve yüksek yaşam gibi Batı Afrika müzik tarzlarının unsurlarının Amerikan funk ve caz etkileriyle birleşimini içeren, zikredilen vokallere, karmaşık kesişen ritimlere ve perküsyona odaklanan bir müzik türüdür.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal