Tokyo’daki "Türk Film Haftası" yoğun ilgi göründü!

Japonya'nın başkenti Tokyo’da düzenlenen "Türk Film Haftası" etkinliği, sinemaseverlerin gönüllerini feth etti. Türkiye'nin Tokyo Büyükelçiliğince düzenlenen etkinlik, yoğun ilgi gördü.

25.01.2024-12:06 - (Son Güncelleme: 25.01.2024-15:54)

Japonya ve Türkiye arasında yaşanan ikili diplomatik ilişkilerinin kuruluşunun 100. yıl dönümüne binaen kültürel faaliyetlere bolca yer verildi. Büyükelçilik, başkentin Ginza bölgesindeki ünlü Toei Sinemalarında "Türk Film Haftası" sinemaseverlerin ilgililerine sunuldu.

 100. yılın önemi!

"Türk Film Haftası" etkinliğinin ikili ilişkilerin daha da güçlenmesi adına oldukça önemli olduğunu belirten Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Korkut Güngen, 1924’te kurulan Türkiye-Japonya diplomatik ilişkilerin 100. yıl dönümü vesilesiyle programı düzenlediklerini açıklayarak şu ifadeleri kullandı: "Japonya ile mevcut dostluk ilişkilerimizi ekonomi, bilim ve teknoloji, turizm, kültür ve eğitim sahaları dahil artan işbirliğiyle desteklemek istiyoruz. Diplomatik ilişkilerimizin 100. yılı önemli bir fırsat." 

‘‘Dünyada bir cazibe odağı’’

Japonya Dışişleri Bakanı Kamikava Yoko’nun Ocak ayında yaptığı Türkiye ziyaretinin öneminin altını çizen Güngen, "Doğu ile Batı’nın buluştuğu topraklarımız medeniyetlerin beşiklerinden biri. Zengin ve derin tarihi ve kültürüyle dünyada bir cazibe odağı’’ dedi.

Japon halkı Türk sineması tanıtılıyor!

Tokyo da Türk Film Haftası

İzleyicilere Türkiye’de sinemanın geçmişini ve sinemaya dair ayrıntılı bilgiler anlatan Güngen, film haftası boyunca Türkiye'nin farklı yönlerini Japon halkına tanıtacaklarını ifade ederek, "Sizleri bazen duygulandıracağız, bazen güldüreceğiz, bazen düşünmeye sevk edeceğiz. Amacımız hoş bir seda bırakmak’’ şeklinde konuştu.

‘‘Eşkıya filmini beğendim’’

Tokyo da Türk Film Haftası

Japonya-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Genel Sekreter Yardımcısı ve Japonya Danışman Temsilciler Meclisi Milletvekili Yamamoto Kanae de yaptığı konuşmasında, Türkiye'de yaşadığı dönemde birçok Türk filmi izleme fırsatı bulduğunu söyleyerek, "Özellikle Yavuz Turgul’un yönettiği 1996 yapımı 'Eşkıya' filmi beni etkilemişti, kaliteli bir filmdi." ifadesini kullanarak,  Türk Filmleri Haftası'nı kutladığını söyledi.

Hangi filmlere yer verildi!

Toei Sinemalarında düzenlenen etkinlik 2019 yapımı "Yuvaya Dönüş" filminin gösterimiyle açılışa başladı. 28 Ocak'a kadar sırayla 2011 yapımı "Çınar Ağacı", 2013 yapımı "Kelebeğin Rüyası", 2014 yapımı "Unutursam Fısılda" ve 2015 yapımı "Nadide Hayat" filmleri izleyicilerle buluşturulacağının bilgisi verildi.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal