Toksik Olumluluk Nedir?

ALES sınavı sonrasında toksik olumluluk sorusu sosyal medyanın gündemine geldi. Adaylar, toksik olumluluk konusunu araştırıyorlar. Peki toksik olumluluk nedir?

03.05.2021-09:34 - (Son Güncelleme: 08.10.2021-18:40)

Sosyal medya hesaplarından sınavla ilgili paylaşımlarda bulunan adaylar, toksik olumluluk sorusunun sınava damga vurduğunu ifade ediyor.

Bu nedenle sınava giren adaylar başta olmak üzere konu başlığını gören diğer kullanıcılar, toksik olumluluk nedir ve ne anlama geliyor? sorularına yanıt aramaya başladı.

TOKSİK OLUMLULUK NEDİR?

Toksik olumluluk pozitiflik kavramı, yıkıcı bir durum ile karşı karşıya kalındığında, bu durumun getirdiği yıkıntıları yok sayıp zoraki bir şekilde pozitif kalabilme çabası olarak adlandırılabilir.

Örnek olarak Koronavirüs pandemisinin toplum üzerinde bırakmış olduğu etkiler söylenebilir. Salgın sırasında insanlar kendilerini korkmuş, kafası karışmış, korkulu, bunalmış, üzgün ve öfkeli hissediyorlar. Bu tür sonuçlarda ise birçoğumuz “En azından kafamızın üzerinde bir çatımız, sevdiklerimiz veya daha kötü olabilir diyerek işlere olumlu bakmaya çalışır.

TOKSİK OLUMLULUK DAVRANIŞLARI NEDİR?

- Toksik olumluluk davranışları şu şekilde sıralanabilir:

- Gerçek duygularınızı görmezden gelmek, küçümsemek veya reddetmek

- Duygularınızdan ötürü kendinizi zayıf hissetmek

- Gerçek duygularınızı bir maskeyle örtmek ve hislerinizin tam tersi davranmak

- Olumsuz duygulara sahip kişileri küçümsemek ve onları zayıf görmek

- Gerçek sorunu, acıyı, hayal kırıklığını kabul etmeyerek başkasının deneyimini geçersiz kılmak.


TOKSİK İNSAN NEDİR?

Kronik olumsuzluk ve sürekli düşük enerji kişiyi kötü etkiler. Sürekli olarak mutsuz olan ve sizi dibe çeken kişiler için ise "toksik insan" terimi kullanılıyor.

Toksik insan terimi, sizi sürekli dibe çeken, sürekli olarak olumsuz olan ve negatif enerji yayan kişiler için kullanılıyor. Bu tip kişiler direkt olarak size bir zarar vermese de, uzun süre onlarla iletişimde olmak psikolojinizi kötü etkileyebilir. Bu tip insanlar hayatınıza dönem dönem girebilir hatta uzun süre hayatınızda kalabilir. Ancak önemli olan, sizin pozitif enerjinizi kaybetmemeniz ve toksik insanlarla nasıl başa çıkacağınızı bilmenizdir. Toksik insanları daha yakından tanımanız için onların sergilediği 7 davranış şeklini yazdık.

TOKSİK İNSANLARIN SERGİLEDİĞİ DAVRANIŞLAR NEDİR?

- Manipülasyon ve kontrol

- Özür dilemezler

- Duygularını size yansıtırlar

- Negatif bir durum yaratıp hiçbir şey olmamış gibi davranırlar

- Sürekli şikayet ederler

- “Hayır”ı kabul etmezler

- Başarınız onlar için bir işkencedir

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal