24.01.2020-11:38 (Son Güncelleme:27.04.2024-00:40)


1

Soğuk havalarda vücut ısı üretmek için çok fazla çalışır. Eğer yeterli şekilde beslenilmez ise yorgunluk ve çabuk acıkma kaçınılmaz oluyor. Kışın hem vücudun enerjisini yükseltmeye hem de tok tutmaya yardımcı olan bazı besinler vardır. İşte enerjinizi tavan yapıp tokluk hissi veren o besinler…



2

Nar

Nar

Nar, kış meyveleri içerisinde hem C vitamini yönünden oldukça zengin hem de enerji artıran bir meyvedir. Ancak düzenli olarak yüksek tansiyon ilacı ve diüretik (idrar söktürücü) ilaç alanların tüketmemesi gerekiyor.



3

Somon

Somon

Omega-3 açısından zengin olan somon, aksaksantin gençleştirmekten bağışıklığı güçlendirmeye ve enerji metabolizmasına kadar birçok yerde vücudu olumlu anlamda destekliyor.



4

Lahana

Lahana

Doğal su atıcı özelliği sayesinde diyetlerin vazgeçilmezi olan lahana bu özelliği ile enerji veren besinler arasında da yerini alıyor. Tam da mevsimin sebzesi olması nedeni ile haftada en az 1 kez lahana tüketmeye özen gösterin.



5

Yulaf

Yulaf

Yulaf birçok tahıla göre kana yavaş karışmasından dolayı insülin salınımı artırmaz. Kan şekeri hızlı yükselip düşmediğinden dolayı enerji veren besinlerin arasında yer alıyor. Ayrıca içerdiği betaglukan sayesinde sindirim sisteminin iyi çalışmasını sağlayarak enerji üretimine katkıda bulunuyor. Yulaf, haftada 2-3 kez kahvaltı yerine veya ara öğün olarak tüketilmesi öneriliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr