TOKİ'den yeni kampanya! Geliri 10 bin liranın altındakilere başvurma imkanı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın dar gelirlilerin ev sahibi olmasını sağlamak için TOKİ'ye 30 milyar liralık finansman verileceğini duyurmasından sonra gözler yeni kampanyanın üzerine çevrildi. İşte ev sahibi yapacak projenin detayları...

11.05.2022-08:47 - (Son Güncelleme: 11.05.2022-08:47) TOKİ'den yeni kampanya! Geliri 10 bin liranın altındakilere başvurma imkanı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın detaylarını haziranda açıklayacağı kampanyayla dar geliri olan aileler için 81 ilde 150 bin sosyal konutun daha inşa edilmesi planlanmaktadır. Gelen bilgilere yönelik, ev sahibi olamayan dar gelirliler adına konutlar yüzde 10 peşin, 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli olarak satılacak. Evlerin fiyatları 400 bin TL bandında olacak. 

Geliri 10 bin liranın üstünde olmayacak 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı öncülüğünde TOKİ eliyle yapılacak olan konutlardan yararlanmak isteyen vatandaşların hane halkı geliri net 10 bin TL'den fazla olmaması gerekiyor. Verilen rakam İstanbul için 11 bin 500 TL olacak şekilde uygulanacak. Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlerine kuraya girmeden konut alma hakkı tanınacaktır, fakat bu kişilerin konutları öncelikli olarak kura ile belirlenecektir. Engelli vatandaşlara konut sayısının yüzde 5'i kadar kontenjan ayrılacak ve hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Emekli vatandaşlara konut sayısının yüzde 25'i kadar kontenjan ayrılacaktır. 

Başvuru için T.C. vatandaşı olması zorunlu 

TOKİ'den gelen yeni kampanyadaki şartlardan biride konutlara başvurabilmek için mevcutta T.C. vatandaşı olunması, projenin bulunmuş olduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak şartı ile ikamet ediyor olunması, projenin bulunduğu il nüfusuna da kayıtlı olunması gerekmektedir.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal