TOKİ’den evi olmayanlara büyük fırsat: 4.848 TL taksitle hemen teslim edilecek

Konut sektöründe yaşanan fahiş artışlara karşın TOKİ’den vatandaşların yüzünü güldürecek bir kampanya başlatıldı. Buna göre 96.946 TL peşinat 4.848 Lira taksitle konut sahibi olunması mümkün olacak. İşte detaylar…

02.10.2023-12:34 - (Son Güncelleme: 02.10.2023-17:43)

Artan kira ve konut fiyatları dar gelirli aileleri oldukça zor durumda bırakırken, TOKİ’den hemen teslim konut projesi müjdesi geldi. 

Piyasaya göre daha uygun fiyatla konut sahibi olma fırsatı sunan TOKİ, yaptığı duyurulara bir yenisi daha eklendi.

TOKİ’den evi olmayanlara büyük fırsat

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Ekim ayında satılacak olan yeni projeleri açıkladı. Yeni projeler kapsamında Ankara, Antalya, Erzurum, Kırşehir ve Rize’de satılacak olan konutların teslim tarihi duyuruldu.

Satışa sunulan konutlara kira öder gibi sahip olunacağı belirtilirken ödeme koşulları ve diğer detaylar da paylaşıldı.

TOKİ Konut

Ankara’nın Çubuk ilçesindeki konut projesi içi en düşük peşinat tutarının 154 bin 907 olduğu ve en düşük taksit tutarının ise 2 bin 581 TL olacağı belirtildi.

Rize Merkez Hayrat Mahallesi 283 Adet Konut, 14 Adet Dükkan Satış Duyurusu projesi kapsamında ise hemen teslim olarak satışa sunulan konutlar için en düşük konut peşinatı 96 bin 964 TL ve en düşük aylık taksit tutarı olarak ise 4 bin 848 TL olarak belirlendi.

TOKİ konut başvuru şartları neler?

Satışa sunulan söz konusu konutların 1+1 tipinde olacağı ve 23 adet olacağı bildirildi. Başvuru şartlarının ise "Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması olduğu bildirildi.

TOKİ Konut

Ayrıca başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması şartı aranacaktır" denilerek tapu şartı ilan edildi. Bu şartları taşıyan kişiler başvuru işlemlerini e-Devlet TOKİ internet sayfası üzerinden, Ziraat Bankası ve Halkbank şubeleri üzerinden yapılabilecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal