TOKİ ucuz konut başvuruları bitti mi, ne zaman bitecek? TOKİ konut projesi hangi illerde yapılacak?

Cumhuriyet tarihinin en önemli konut projesi olarak nitelendirilen TOKİ ucuz konut projesinin başvuruları gündemden düşmüyor. Vatandaşlar başvurular hakkındaki detayları öğrenmek için arama motorlarını meşgul ediyor. Peki TOKİ ucuz konut başvuruları bitti mi, ne zaman bitecek? TOKİ konut projesi hangi illerde yapılacak? Soruların yanıtı ve fazlası haberimizde...

08.10.2022-17:48 - (Son Güncelleme: 08.10.2022-17:48) TOKİ ucuz konut başvuruları bitti mi, ne zaman bitecek? TOKİ konut projesi hangi illerde yapılacak?

TOKİ ucuz konut projesi başvuruları milyonlarca vatandaşın gündeminin üst basamaklarında yer almaya devam ediyor. 5 bin konutun temel atma töreniyle ilgili araştırmalar devam ederken, diğer yandan da konut başvuruları konusunda da detaylı bir araştırma süreci yürütülüyor. Peki TOKİ ucuz konut başvuruları bitti mi, ne zaman bitecek? TOKİ konut projesi hangi illerde yapılacak?

TOKİ ucuz konut başvuruları bitti mi, ne zaman bitecek? 

TOKİ sosyal konut projesi için yapılacak olan başvurular 5 milyonun üzerine çıkarken, vatandaşlar heyecan içinde kura çekiminin gerçekleşmesini beklemeye başladı. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, bankalar üzerinden alınacak olan TOKİ ucuz konut başvuruları 14 Eylül 2022 ile 31 Ekim 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek. 

TOKİ ucuz konut başvuruları

E-Devlet üzerinden alınacak konut başvuruları ise 28 Ekim 2022 tarihinde sonlanacak.  TOKİ kura çekimi 2022 yılının kasım ayında başlayacak, etap etap yapılacak kura çekimi 2023 yılının mart ayında sona erecek.

TOKİ konut projesi hangi illerde yapılacak?

TOKİ tarafından gerçekleştirilecek olan 5 bin konut projesinin temel atma törenleri ise Ankara, Afyon, Amasya, Aydın, Bolu, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Kahramanmaraş, Kırşehir, Konya, Manisa, Muğla, Tunceli, Uşak, Yozgat ve Zonguldak olmak üzere 17 ilde yapılacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal