TOKİ orta gelir grubu için harekete geçti: Başvuru detayları ve ödeme şartları netleşti

TOKİ ucuz konut projesinin büyük talep görmesinin ardından orta gelir grubu için de harekete geçildi. Yapılması planlanan yeni konut projesinin başvuru detayları ve ödeme şartları netleşti. İşte merak edilenler...

29.09.2022-08:59 - (Son Güncelleme: 29.09.2022-16:30) TOKİ orta gelir grubu için harekete geçti: Başvuru detayları ve ödeme şartları netleşti

Ucuz konut projesinin ardından orta gelir grubunda yer alan ve ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için de yeni bir TOKİ konut projesi hazırlığı yapılıyor. Peşin ödemede % 20-25'e varan indirim, peşinatın yüzde 10'a düşürülmesi, faizin % 1'in altına inmesi gündemde yer alırken, yeni konut projesinin başvuru detayları ve ödeme şartları netleşti.

TOKİ orta gelir grubu için harekete geçti

Dar gelirli vatandaşlar için Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük sosyal konut projesini başlatan TOKİ, bu kez orta gelirli vatandaşlar için yeni bir kampanya hazırlanıyor. Ekim ayında açıklanması planlanan kampanya ile orta gelirli vatandaşların konuta daha kolay ulaşması hedefleniyor.

Kampanya için Emlak Konut ve sektör temsilcileri görüşmelere başladı. Koşulların netleşmesi için bugün bir toplantı düzenlenecek. Toplantıya gayrimenkul sektörü derneklerinin temsilcileri katılacak. Kampanyada peşin ödemelerde yüzde 20-25'e varan indirimlerin uygulanması, peşinatın yüzde 10'a düşürülmesi ve kredi faizinin yüzde 1'in altında olması seçenekleri toplantıda konuşulacak.

TOKİ orta gelir grubu

Bakan Kurum müjdeledi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum önceki gün yaptığı açıklamada kampanya çalışmalarında sona gelindiğini müjdeledi. Ekim ayında kampanyayı açıklamayı planladıklarını belirten Kurum, "Emlak Konut kampanyasında, hem indirim hem de vade olmak üzere hepsini birlikte çalışıyoruz.

Kampanyanın sadece Emlak Konut GYO projelerinde geçerli olacağını belirten Bakan Kurum, "GYODER'le, İNDER'le, Türkiye Müteahhitler Birliği ile, Anadolu'da diğer müteahhitlerle görüşüyoruz. Kampanyayı genişleteceğiz" değerlendirmesini yaptı.

Ucuz konut projesinde peşinat düşürüldü

TOKİ ucuz konut projesinde peşinat yüzde 5'e düşerken, 10 yıl vadede kredi faizi yüzde 0.45'e, 20 yılda yüzde 0.79'a kadar çekildi. 2018'de 'Türkiye İçin Kazanç Vakti' kampanyası ile yüzde 10 indirim, yüzde 10 peşinat ve 10 yıl vadede 0.98 faiz imkanı sunuldu. Son kampanya ise 2020'de düzenlendi. 'Hayallerini Erteleme Türkiye' kampanyasında en dikkat çeken söylem 'Bugün al 3. yılda ödemeye başla' oldu. Taksitler 2 yıl ötelenirken, yüzde 10 indirim yapıldı, peşinat yüzde 5'e çekildi. Bu kampanyalar yapıldığı dönemde büyük ses getirdi ve konut piyasasını hareketlendirdi.

Özel sektörün de konut projesine dahil edilmesiyle konut alımlarında artış bekleniyor. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal