TOKİ Kura Sonuç Listeleri Açıklandı, Konut Sahibi Olmaya Hak Kazananlar Ne Yapacak?

TOKİ tarafından İstanbul Başakşehir Kayabaşı 4 bin 467 sosyal konut projesinin ikinci kura töreni 27 Haziran 2019 tarihinde sonlandı

28.06.2019-15:58 - (Son Güncelleme: 28.06.2019-16:26)

TOKİ tarafından hayata geçirilen ve dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapmak amacıyla hazırlanan İstanbul Başakşehir Kayabaşı Sosyal Konut projesi ile 2+1 ve 3+1’lik dairelere yapılan başvuruların kura sonuçları dün tamamlandı. Kurayla konut sahibi olmaya hak kazanan kişilerin isimleri TOKİ'nin resmi web sitesi üzerinden liste şeklinde yayınlandı.

TOKİ'DEN KONUT SABİHİ OLMAYI HAK KAZANANLAR NE YAPACAK?   

TOKİ'den çekilen kura sonrası hak sahibi olan kişiler gerekli belgeler ile işlemlerine devam edecek. Yapılan sözleşmeden sonra, gerekli işlemleri yapabilmeniz için o konutlar için ilan tarihi yayınlanacak. Bu tarihler arasında size kura ile çıkan konuta ait konut tahsis belgesi ilgili bankadan alınacak. Bu Konut Tahsis Belgesi eksiksiz doldurularak, ilgili temerküz banka şubesi aracılığı ile T.C Ziraat Bankası Genel Müdürlüğüne verilecek.

Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü kredi talebinizi TOKİ’ye aktaracak, açılacak olan kredi miktarı ise konut bedeli üzerinden mahsup edilecek, ayrıca bakiye borç kalması gibi bir durumda ise satış sözleşmesi hükümleri uygulanacak.

TOKİ SÖZLEŞME İMZALAMA İŞLEMLERİ  

TOKİ tarafından açıklanan tarihler arasında kura çekiliş işlemi ile tespit edilen konutunuza ait peşinat bedelini yatırarak sözleşmelerini imzalayacaklar. Almış olduğunuz konut için % 10 peşinat ve 240 ay vadeli ödeme şeklinde olup, taksitlerin başlangıcı konutun teslim aldığınız aydan itibaren başlayacaktır.

19 AĞUSTOS'TA BİTECEK  

Çekilişin ilk ayağında konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Şehirlerimizi değerli kılan o şehirlerin oturanlarıdır. 67 ilimizde 140 projede 50 bin konut için başvuru aldık. Hak sahiplerini belirleyip vatandaşlarımıza sağlam güvenli bir şekilde konutlarını teslim edeceğiz. İstikrar döneminde de gecemizi gündüzümüze katacağız. Konutlarımız, kurada ismi çıkan vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Alt gelir grubu vatandaşlarımızın tamamı ev sahibi olacak" açıklamasında bulundu.

Son 16 senede 843 bin 798 konut rakamına ulaşıldığını ve yaklaşık 3,5 milyon kişinin barınma ihtiyacının karşılandığını söyleyen TOKİ Başkanı Ömer Bulut da, "50 bin yeni sosyal konut üretilmesi kapsamındaki projelerimiz hızla devam etmektedir. Şimdiye kadar 37 projenin konut kuraları çekilerek 18 bin 52 hak sahibi belirlenmiştir. 19 Ağustos itibariyle kura çekim işlemleri bitirilmiş olacak" şeklinde konuştu.

''10 BİN YENİ KONUT DAHA SATIŞA SUNULACAK''

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, 50 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi doğrultusunda İstanbul’da talepte bulunulan 6 bin 300 konuta 300 bin üzerinde başvuru yapıldığını, 26 Haziran gününden itibaren İstanbul’da kura çekimlerinin başladığını aktardı. Vatandaşların İstanbul projelerine gösterdiği yoğun ilgi dikkate aldıklarını belirten Bulut, 2020 yılında İstanbul’da dar gelirli vatandaşlar için yaklaşık 10 bin yeni konutu daha satışa sunacaklarını duyurdu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal