TOKİ kura çekimine katıldı: 20 yıllık hayali gerçek oldu

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) Sivas’ta gerçekleştirdiği Sosyal Konut Projesi kura çekimine engelli kategorisinden katılan 49 yaşındaki Hüseyin Güler’in 20 yıllık ev sahibi olma hayali gerçek oldu. İşte detaylar...

17.12.2022-13:40 - (Son Güncelleme: 17.12.2022-17:47)

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) Sivas’taki Sosyal Konut Projesi kura çekimi kapsamında 6 ilçede yapılacak olan 2 bin 706 konut sahibini buldu. Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'ndeki kura çekiminde; Zara, Gürün, Gemerek, Divriği ve İmranlı ilçelerindeki sosyal konutların sahipleri belirlendi. Kurada engelli ve emekli başvurularına öncelik verildi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) Sivas’ta gerçekleştirdiği Sosyal Konut Projesi kura çekimine engelli kategorisinden katılan 49 yaşındaki Hüseyin Güler’in 20 yıllık ev sahibi olma hayali gerçek oldu. 

Evlendik evleneli kiracıyız

DHA’da yer alan habere göre; Kurada, 1991 yılında Sivas'ın Zara ilçesinde geçirdiği traktör kazasından sonra idrar yollarının patlaması sebebiyle engelli kalan ve halen kiracı olarak yaşayan Hüseyin Güler'in ev sahibi olma hayali gerçekleşti. Eşiyle kura çekilişini takip ederken ismi ilk sırada okunan ve 20 yıllık hayali gerçeğe dönen Güler, "Bu mutluluk tarif edilemez. İnanın halen içimiz ürperiyor. Kelimelere sığamayacak bir duygu. Başta Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah, bu duyguyu herkese nasip etsin. Rüyalarda bile düşünülmeyecek bir olay. Eşimle evlendik evleneli kiracıyız. Her zaman bir ev hayalimiz vardı. Böylesi bir projenin yapılması da bizim için umut oldu. Binlerce şükürler olsun ilk çekiliş, ilk kazanan ben oldum" dedi.

TOKİ Sivas Konut Kura Çekimi

Bir evimiz olsun istedik

Emekli kategorisinde ev sahibi olan Nacar Özbek Karakuş (61) ise "Yıllardır eşimle birlikte ev sahibi olmanın hayalini kuruyorduk. Ancak eşim rahmetli oldu. Keşke hayatta olsaydı. Bir evimiz olsun çok istedik. Şükürler olsun şimdi nasip oldu. Allah evi olmayan herkese de nasip etsin" diye konuştu.

Kentte 2'nci günü tamamlanan kura çekimlerinin yarın yapılacak son oturumuyla hak sahipleri evlerine kavuşacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal