TOKİ İstanbul kura çekilişi başladı: 20 bin 920 konut sahibini bulacak

TOKİ’nin İstanbul’da başlatması beklenen konut çekilişi bugün başladı. İlk olarak Tuzla’da gerçekleştirilen kura çekimlerinin sonucunda 20 bin 920 konut sahibini bulacak. İşte detaylar...

16.03.2023-11:10 - (Son Güncelleme: 16.03.2023-17:23) TOKİ İstanbul kura çekilişi başladı: 20 bin 920 konut sahibini bulacak

TOKİ İstanbul kura çekimi süreci bugün Tuzla’da yapılan kura çekimleriyle başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da belirttiği gibi 16 Mart Perşembe günü başlayan kura çekimleri 29 Mart’ta sona erecek ve 20 bin 920 konut sahibini bulmuş olacak. 

TOKİ Tuzla kura çekilişi nasıl canlı izlenir?

16 Mart’ta başlayan TOKİ Tuzla kura çekimi TOKİ’nin Youtube kanalı üzerinden canlı izlenebilecek. 29 Mart’ta tamamlanacak olan Tuzla kura çekimi sonucunda 20 bin 920 konut sahibini bulacak. TOKİ İstanbul kura çekimi için daha önceden açıklamada bulunan Bakan Kurum "50 bin sosyal konutumuz için 16 Mart'ta kuraları çekmeye başlıyoruz." ifadesini kullandı.

TOKİ Tuzla Kura Çekimi

20 bin 920 konut sahibini bulacak

İstanbul'un Avrupa Yakası'da inşa edilecek 28 bin 3440 konut için kura çekilişleri kamuoyuna duyuruldu. Buna göre, Başakşehir ve Arnavutköy'de kura çekilişi 1 Nisan Cumartesi - 19 Nisan Çarşamba tarihleri arasında yapılacak.

Tuzla TOKİ kura sonuçları çekilişin ardından kurumun web sitesinde açıklanıyor. TOKİ kura sonuçları yalnızca E-Devlet üzerinden erişime açılan ekran aracılığıyla sorgulanabiliyor. Sonuçların o ekran üzerine eklenmesi ise ortalama 1 gün oluyor. 

Deprem siyaset üstü bir konu olmalı

11 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş depremine ilişkin konuşan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, "Deprem konusu siyaset üstü bir konu olarak değerlendirilmeli." dedi.

Depremin siyasete taşınmaması gerektiğini belirten Yazıcı, "Allah depremi bir daha yaşatmasın. Bizi İstanbul'da depremle sınamasın" dedi ve TOKİ çekilişinin herkese hayırlı olmasını diledi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal