TOKİ 2+1 ve 3+1 daireler 1.086 TL taksitle ucuz konut müjdesi!

TOKİ'den müjdeli haber geldi. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara TOKİ, uygun taksit imkanıyla ev sahibi yapıyor. Bu kapsamda 2+1 ve 3+1 daireler ayda 1.086 TL taksitle ev sahibi olmak isteyenlere veriliyor. Ev sahibi olmak isteyenler ise bu fırsatın detaylarını merak ediyor. İşte detaylar...

18.04.2022-22:18 - (Son Güncelleme: 18.04.2022-22:18) TOKİ 2+1 ve 3+1 daireler 1.086 TL taksitle ucuz konut müjdesi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)'dan ev sahibi olmak isteyenlere sevindirici haber geldi. %25 peşinat ile taksitle birçok ilde yeni kampanyalarını açıklayan TOKİ'den güncel kampanyalar...

TOKİ birçok ilde düzenleyeceği projeler için kolları sıvadı. Yapımı tamamlanmış ve ve alınmaya hazır olan evler için kura çekimiyle veya açık artırmayla sahiplerini buluyor. TOKİ, her ay düzenlediği kampanyalarla birçok kişiyi ev sahibi yapıyor. Bu ve bunun gibi birçok kampanyayı internet sitesi üzerinden açıklayan TOKİ, yeni kampanyalarını açıkladı. İşte TOKİ'nin güncel kampanyaları...

Kilis ili Merkez ilçesi Tahtalı Mahallesi 168 adet konut alt gelir grubu toplu konut uygulaması

Satış duyurusu-Ön bilgilendirme formu

Proje adı: Kilis ili Merkez ilçesi Tahtalı Mahallesi 168 adet konut

Satışa sunulan konut sayısı: 2 oda 1 salon konut 37 adet

Satış yönetimi: Kuralı Satış

Satıcı: Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (İdare)

Adres: Bilkent Plaza, B1 Blok, 06800, Bilkent, Ankara

İletişim internet: www.toki.gov.tr

İletişim telefon: 444 86 54

Başvuru tarihleri: 11 Nisan 2022 - 15 Nisan 2022

Başvuru bedeli: 1.000- Türk Lirası

Başvuru yapılacak Banka Şubesi: T. Halk Bankası AŞ. Projenin İlindeki Şubeler ve e-Devlet üzerinden (e-Devlet başvuruları 14 Nisan 2022 tarihinde sona erecektir.)

Başvuru alınacak konut tipleri: 2 oda 1 salon

Kura tarihi: 22 Nisan 2022

Sözleşme imzalanacak banka şubesi: T. Halk Bankası A.Ş. Kilis

Asil hak sahipleri sözleşme imzalama tarihleri: 09 Mayıs 2022 - 13 Mayıs 2022 arasında

Yedek hak sahipleri sözleşme imzalama tarihleri: 23 Mayıs 2022 - 25 Mayıs 2022 arasında

(Asil hak sahipleri sözleşme imzalama işlemlerini tamamladıktan sonra kalan konutlar için)

Başvurular 1 kategoride kabul edilecektir;

1)"Diğer alıcı adayları" kategorisi

TOKİ'den sevindirici haber

Başvuru şartları

1. T.C. vatandaşı olması,

2. Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması,

Başvuruda bulunan kişinin; kendisinin, eşinin ya da velayeti altındaki çocuklarının TOKİ'den konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı-kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün ya da müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, köyevi ve işyeri hariç)

3. Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir. Fakat, eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.

4. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 10.000.00 TL olması,

5. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir. Birden fazla başvuru yapılması halinde başvurular geçersiz sayılacaktır.

Başvuru işlemleri, gerekli belgeler ve başvuru bedeli iadesi

1. Nüfus Cüzdanı fotokopisi,

2. Başvuru Formu (2 adet)

Başvuru işlemleri yapılırken alıcı adaylardan, başvuru esnasında başvuru bedeli alınacaktır.

Başvuru bedellerinin iade edilmesi

26 Nisan 2022 tarihinden itibaren kurada

- Asil ve yedek olarak hak sahibi olamayanlar

16 Mayıs 2022 tarihinden itibaren

- Kura sonucu konut satın alma hakkı kazanan ancak sözleşme imzalamayan asil hak sahipleri

26 Mayıs 2022 tarihinden itibaren ise

- Yedek hak sahipleri T. Halk Bankası AŞ. yetkili Şube'lerinden başvuru bedellerini geri alabilecektir.

TOKİ 2+1 ve 3+1 daireler 1.086 TL taksitle ucuz konut müjdesi!

Ödeme bilgileri

Peşinat ve vade seçenekleri: %25 peşinat bedeli için 180 ay vade

Taksit ödeme başlangıç tarihi: Konut teslim tarihini takip eden ay

Taksit ödeme periyodu: Ayda bir

Borç bakiyesi güncelleme periyodu: Yılda iki kez (altı ayda bir, Ocak –Temmuz)

Güncelleme oranı: Bir önceki 6 aylık dönemdeki, Memur maaş artış oranı, Yİ-ÜFE ve TÜFE oranlarından en düşük olan

İlk dönemsel artış tarihi: Konut teslim tarihine göre idarece belirlenecektir.

1. Konutlar, hak sahiplerine başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar seçecekleri peşinat ve vade seçeneğiyle taksitlendirilecek, peşinat sözleşme imzalama aşamasında tahsil edilecektir.

2. Konutların peşinat bedeli üzerinden %0,5 (binde beş) banka komisyonu ve banka komisyonu üzerinden yüzde yüzde 5 (yüzde beş) BSMV satış aşamasında Banka tarafından tahsil edilecektir.

3. Konutların satış fiyat ve şartlarıyla ilgili Banka Şubelerinde ve TOKİ'nin web sayfasından (www.toki.gov.tr) duyurulmaktadır. En düşük ve en yüksek fiyatlarla alternatifli ödeme koşulları şu şekildedir:

Konut alma hakkı ve konut belirleme kurası

1. Konut alma hakkı ve konut belirleme kurası, noter huzurunda Banka ve İdare yetkilileri denetiminde gerçekleştirilecektir. Kura çekiliş yeri ve programı daha sonra açıklanacaktır.

2. Kurada konut sayısı kadar asil alıcı belirlenecek olup aynı anda asil alıcıların konutları da kurayla belirlenecektir.

3. Kura sırasında 19 adet yedek hak sahibi belirlenecektir.

4. Satışa sunulan konut sayısından daha az başvuru olması durumunda kura çekilişi yapılmayacaktır. Başvuru şartlarını sağlayan hak sahipleri kategorilerinin önceliğine ve başvuru sıralamasına göre İdarenin hazırlayacağı ve ilan edeceği program doğrultusunda konut seçim ve sözleşme imzalama işlemlerini İdarenin belirleyeceği bloklar/konutlar arasından gerçekleştireceklerdir.

5. Diğer başvuru sahipleri, İdaremiz genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kurayla belirlenecektir.

6. Kura sonucu konut satın alma hakkı kazananlar, sözleşme imzalama aşamasında kendi aralarında konut değişikliği yapabileceklerdir.

Sözleşme imzalama işlemleri ve sözleşme aşamasında ibraz edilecek belgeler

Sözleşme esnasında ibraz edilecek belgeler şu şekildedir:

1. Başvuru yapılan projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olanların kimlik ibrazı yeterli olup, kayıtlı olmayanlar için Nüfus Müdürlüklerinden alınacak son 1 yıldır projenin yer aldığı ilde ikamet ettiğini gösterir belge.

2. Hane halkı gelirinin en fazla net 10.000.00 TL olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri,

3. Başvuru yapan kişi ya da eşi çalışmıyor ise Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan çalışmadığına dair belge

Eğer istenilen belgeler getirilmezse hakları edilecektir. Gerekli görüldüğü durumlarda ise ek belge istenebilmektedir.

TOKİ 2+1 ve 3+1 daireler 1.086 TL taksitle ucuz konut müjdesi!

Oturma şartı ve devir işlemleri

Alt gelir grubu projelerinde hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konutlarını borçları bitene kadar devredemeyeceklerdir.

Aynı zamanda, sözleşme imzalanan konut için borç bitene kadar, alıcının veya ailesi için ikamet koşulu aranacak ve alıcının kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşmeleri feshedilecektir.

Gerçeğe aykırı beyanda bulunulması halinde, kurada hak sahibi olanların konut alma hakları iptal edilecektir. Sözleşme imzalanmış ise sözleşmeleri feshedilerek gerekli hallerde ödenen peşinat tutarları irat kaydedilecek ve ödenen taksit tutarları masraflar tahsil edildikten sonra faizsiz olarak iade edilecektir.

Cayma ve sözleşmeden dönme hakkı

Konutu alan kişi, sözleşmenin kurulduğu tarih itibariyle 14 gün içerisinde, herhangi bir sebep sunmadan ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir.

Konutun teslim tarihi

Konutlar, sözleşmenin imzalandığı tarihten sonra 36 ay içinde teslim edilecektir. Satış bedelleri KDV hariç bedeller olup, 3065 sayılı yasa kapsamında geçerli KDV oranı üzerinden Katma Değer Vergisi tutarı konutun teslimi öncesinde peşin tahsil edilecek, ayrıca vade sonuna kadar altı aylık artış dönemlerinin başında borç bakiyesine uygulanan artış tutarı üzerinden KDV tahsil edilecektir.

Genel giderlere katılma 

Konutun teslim edilmesinden sonra alan kişi, Yönetim Planı ve KMK'da öngörülen ortak giderlerden bağımsız bölüme isabet eden miktarları, toplu yapı alanındaki ortak tesislere ilişkin giderleri ve blok aidatlarını anahtar tesliminin gerçekleştiği ya da teslim ihbarında belirtilen sürenin içinde bulunduğu aydan geçerli olarak her ay yapı veya site yönetimine ödeyecektir. Alıcı bağımsız bölümü teslim almamış olsa bile aidat ve ortak alan giderlerini ödemekle yükümlüdür.

İdarenin gerek gördüğü takdirde satışa sunulan konutlardan bir kısmını ya da tamamını satıştan çekmeye yetkisi vardır. Gayrimenkul Satış İşlemleri Özel Hukuk Hükümlerine tabidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal