Tokat'ta 15 Yaşındaki Çocuklardan Anlamlı Etkinlik

Tokat'ın Turhal ilçesinde anlamlı bir etkinlik yapıldı. 15 yaşındaki çocuklar 18 Mart Şehitleri Anma Günü vesilesiyle o dönemin askeri kıyafetlerini giydi. Diğer yandan oradaki vatandaşlara cephede askerin bir öğünü olan hoşaf ve ekmek ikramı yaptılar.

18.03.2021-17:17 - (Son Güncelleme: 18.03.2021-17:17) Tokat'ta 15 Yaşındaki Çocuklardan Anlamlı Etkinlik

Turhal Belediyesi tarafından ilçe merkezinde Çanakkale Savaşı esnasında asker menüsünde bulunan üzüm hoşafı ve ekmek dağıtıldı. Belediye önünde kurulan stantta dönemin askeri kıyafetlerini giyen 15 yaşındaki çocuklar vatandaşlara üzüm hoşafı ve ekmek ikram etti.

BU GURURUN YANINDA İÇİMİZDE DE BİR SIZI VAR

Çanakkale Savaşı'na giden gençleri anlatan 'Hey onbeşli onbeşli, Tokat yolları taşlı, onbeşliler gidiyor, kızların gözü yaşlı' dizeleri ile başlayan ağıtı dinleyen herkesin yüreğinin sızladığını dile getiren Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler ‘Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106'ncı yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz. Bu gururun yanında içimizde de bir sızı var. Bunun sebebi de gönül coğrafyamız olarak bildiğimiz tüm İslam coğrafyasından, Anadolu’dan, Trakya’dan, Balkanlardan Çanakkale’de birçok şehit verdiğimiz gerçeği. Tokat’ta asker sevkiyatında çok önemli bir il. Öyle ki gönüllü askerlerden oluşan 15 yaşlarındaki Mehmetçiklerimiz de cepheye gitmiş. Onları onbeşliler olarak anıyor ve arkalarından yakılan ağıtı aynı acıyla diri tutuyoruz. Allah hepsinden razı olsun. Biz de böyle bir etkinlikle hem onbeşlilerimizi yad edelim, hem de cephede askerlerimizin hangi şartlarda düşmanla çarpıştığını, yedikleri cephe menüsüyle gösterelim istedik’ diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal