Tokat'ın Sulusaray İlçesi 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından yardım çalışmaları başlatıldı

Tokat'ın Sulusaray ilçesi, dün akşam saatlerinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremle sallandı. Deprem sonrası ilçede hasar tespit çalışmaları sürerken, Vali Numan Hatipoğlu da depremzedelere yönelik yürütülen yardım faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu.

19.04.2024-13:42 - (Son Güncelleme: 19.04.2024-17:00) Tokat'ın Sulusaray İlçesi 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından yardım çalışmaları başlatıldı

Vali Hatipoğlu, depremin ardından Sulusaray ilçesinde etkilenen vatandaşlara yönelik hızlı bir müdahalede bulunduklarını belirtti. Vali Hatipoğlu'nun yaptığı açıklamada, "Deprem sonrası ilçemizde hemen çalışmalara başladık. Etkilenen bölgelere ilk yardım ekiplerini yönlendirdik. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak adına bin civarında çadır dağıtımı gerçekleştirdik" dedi.

Ayrıca, deprem nedeniyle Sulusaray ilçesinde yaklaşık 3 bin 200 kişinin etkilendiği belirtildi. Ekipler, hasar tespit çalışmalarını sürdürürken, olası artçı sarsıntılara karşı da tedbirler alındı. Depremzedeler için gerekli tüm yardım malzemelerinin ve ihtiyaçların karşılanması için çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade eden Vali Hatipoğlu, "Ekiplerimiz, depremin olumsuz etkilerini en aza indirmek için gece gündüz demeden çalışıyor. Vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını karşılamak için elimizden geleni yapıyoruz" şeklinde konuştu.


Tokat Valisi Hatipoğlu açıklama yaptı

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde dün akşam saatlerinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin şiddeti, çevredeki iller olan Amasya, Çorum, Yozgat ve Sivas'ta da hissedildi. Depremde can kaybı olmaması, vatandaşları bir nebze olsun rahatlattı.

Depremin etkisiyle bazı camilerde ve kerpiç yapıların zarar gördüğü tespit edildi. Hasarın boyutuyla ilgili detaylı incelemeler sürüyor. Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Sulusaray ilçesinde meydana gelen deprem sonrası yaptığı açıklamada, "Deprem sonrası ekiplerimiz hemen sahaya indi. Hasar tespit çalışmalarına başladık. İlk belirlemelere göre camilerde ve bazı kerpiç evlerde hasar meydana geldi. Şu ana kadar can kaybı ya da yaralı olmadığı için şükrediyoruz. Ekiplerimiz gece boyunca çalışmalarını sürdürecek ve vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak için gerekli tüm önlemleri alacağız" dedi. Vali Hatipoğlu, "Deprem sonrasında ilk andan itibaren AFAD ekiplerimiz bölgeye intikal etti. Ekiplerimiz, sahada hasar tespit çalışmalarına başladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın talimatları doğrultusunda gerekli tüm önlemleri aldık. Bölgedeki vatandaşlarımızın güvenliği ve ihtiyaçlarının karşılanması için ekiplerimiz gece boyunca çalışmalarını sürdürecek" dedi.

AFAD'ın ilk andan itibaren bölgede olması ve koordineli çalışma sayesinde hasar tespit çalışmaları hızlı bir şekilde başlatıldı. Ekipler, depremin etkilediği alanlarda detaylı incelemelerde bulunarak hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor. Hatipoğlu, "İçişleri Bakanımızın gönderdiği destek unsurlarıyla birlikte 740 görevlimiz bölgede. Vatandaşlarımızın konaklaması için misafirhanelerimizi hazırlamıştık ancak genel olarak vatandaşlarımız kendi bölgelerinde kalmak istediler. Bu nedenle bin civarında çadırı dağıttık. İçme suyunun riskli olabileceğini düşünerek bölgeye içme suyu sağladık. Ayrıca yaklaşık 5 bin kumanyayı bölgeye getirerek, ihtiyaç doğrultusunda dağıtıyoruz." dedi.

Depremin hemen ardından ülke genelinden destek mesajları aldıklarını belirten Hatipoğlu, özellikle Adıyaman Gölbaşılı hemşehrilerine teşekkür etti. Hatipoğlu, "Koordinatör valilik yaptığım dönemde Gölbaşı ile büyük bir gönül bağı kurmuştuk. Gölbaşı'nın kadirşinas halkı, 'Gerekirse misafir etmek isteriz.' mesajlarıyla dönüş yaptı. Bu, depremin dayanışma unsurlarını gösteriyor." şeklinde konuştu.

Vali Hatipoğlu, devletin tüm kurumlarıyla bölgede olduğunu vurgulayarak, yardım çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirterek, şu açıklamada bulundu:

"740 kamu görevlisi, şu an itibarıyla 3 ilçemizde görev yapmakta. Sahadaki tüm çalışmalarımızı bugün akşam bitirmiş olacağız. Kısmi olarak yıkılmış minarelerimiz var, gün içinde tamamını yıkacağız. Vatandaş için tehdit oluşturma söz konusu. Bölgede depremden etkilenen yaklaşık 3 bin 200 kişi bulunuyor. Bu kişilerin tamamına ulaşmış olduk, taleplerini aldık. Gece saat 2 sularında çadır taleplerinin büyük kısmını karşıladık. Jandarmamız, çevik kuvvetimiz, komandomuz vasıtasıyla çadırların montajını gece boyunca devam ettirdik. Bugün de eksik kalan kısımları tamamlayacağız. Tokat ilimiz en hassas deprem bölgelerinden biri. Hem vatandaşlarımızı hem de kurumlarımızı teyakkuzda tutuyoruz. Buradaki sorunları tamamlamadan işlerimizi bitirmiş olmayacağız. O yüzden buradayız." 


Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu, Sulusaray depremi sonrası yardım çalışmalarını anlattı

Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede yaşanan gelişmeleri gazetecilere açıkladı. Yazıcıoğlu, devletin tüm kurumlarının depremzedelerin yanında olduğunu belirterek, gece yaşanan depremin ardından hızla Sulusaray'a intikal ettiklerini ifade etti.

Başkan Yazıcıoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Vatandaşlarımız biraz panik yaptı, sokaklara indi, parklarda bulundular. Biz de onlara her konuda destek olmak için ekiplerimizi seferber ettik. Zabıtamız, park bahçeler, fen işlerimiz olsun, tüm ekipler vatandaşlarımıza çorba ikramında bulundu, yardım etti. Mahalle konaklarımızı ve Tokat merkezde spor tesislerimizi vatandaşlarımıza açtık. Tedirgin olan vatandaşlarımız geceyi orada geçirdiler ama ilerleyen saatlerde evlerine döndükleri noktasında bilgi aldık. Tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hiç merak etmesinler. Devletin tüm kurumları burada. Dün de Bakan Yardımcımız, Sayın Valimiz, AFAD Başkanımız, milletvekillerimiz buradaydı. Her konuda desteklerini ifade ettiler." 

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal