TOGG'da heyecan veren gelişme! Deneme üretimine geçiliyor!

Yerli otomobil Togg bir çok aşamadan başarıyla geçti. Togg'un deneme üretiminin başlamasına çok az bir zaman kaldı. Togg Üst Yöneticisi Mehmet Gürcan Karakaş, Türkiye'nin yerli otomobiliyle ilgili merak edilen konulara dair önemli açıklamalarda bulundu.

15.06.2022-12:27 - (Son Güncelleme: 15.06.2022-12:27)

Yerli otomobil Togg bir çok aşamadan başarıyla geçti. Togg'un deneme üretiminin başlamasına çok az bir zaman kaldı. Togg Üst Yöneticisi Mehmet Gürcan Karakaş, Türkiye'nin yerli otomobiliyle ilgili merak edilen konulara dair önemli açıklamalarda bulundu.

"Deneme üretimlerimiz başlıyor"

Deneme üretiminin çok yakın bir zamanda başlayacağın ifade eden Mehmet Gürcan Karakaş, "Temmuzun sonunda ağustosun başında deneme üretimlerimiz başlıyor. Bu şu anlama geliyor; biz hatlarımızla ilk defa üretim yapacağımız için araçlarımızı nasıl üreteceğimizi tırnak içerisinde öğreniyoruz. Ekim sonu, kasım başında seri üretime hazırız. Ama bu seri üretimi yapıp pazara, trafiğe çıkacağımız anlamına gelmez. Çünkü orada ürettiğimiz araçlarımızı alarak biz Avrupa'daki sertifikasyon merkezlerinde yapılaması gereken testleri tamamlayacağız ve o testlerin de tamamlanması bazen 3 ay sürer bazen 5 ay sürer." açıklamalarında bulundu.


"Rekabetçi olacağız"

Fiyatı pazarın belirleyeceğini dile getiren Karakaş, "Zamanı geldiği zaman biz de kendimizi pazarda konumlandıracağız. Bizim söylemimiz ve iddiamız şu; biz kimlerden pazar payı alacağımızı biliyoruz. Biz, pazarda aracımızı hangi segmentte konumlandıracağımızı biliyoruz ve onların içerisinde rekabetçi olacağız diyoruz" ifadelerini kullandı.

"Bataryamızı kendimiz üretiyor olacağız"

Mehmet Gürcan Karakaş, Togg tesisinin yanında yapımı planlanan batarya fabrikası hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. Karakaş, "Seri üretime başladığımız andan itibaren biz kendi bataryamızı kendimiz üretiyor olacağız. Diğeri sadece kapasitenin artırımıyla ilgili ve oradan artık hücrenin yönetilmesine yönelik bir yatırım olacak." ifadelerine yer verdi.


Gelecek yıl mart ayında

Yılın son çeyreğinde, fabrikanın seri üretime hazır hale gelmesi bekleniyor. Togg'un gelecek yıl mart ayında trafiğe çıkması hedefleniyor.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal