TOGG yerli araba ne kadar, kaç liraya satılacak? Yerli otomobil TOGG satış fiyatı

Yerli otomobilin satış yapılacağı tarih merak edilmektedir. TOGG yerli otomobil sahibi olmak isteyenler satış fiyatının ne kadar olduğunu araştırmaktadırlar. TOGG yerli araba ne kadardır? TOGG satış fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar.

15.06.2022-17:10 - (Son Güncelleme: 15.06.2022-17:10) TOGG yerli araba ne kadar, kaç liraya satılacak? Yerli otomobil TOGG satış fiyatı

Beklenen milli otomobil için geri sayım başladı. Milli otomobilin 2023'te satışa çıkması bekleniyor. Durum böyle olunca TOGG otomobil fiyatları merak edilmekte ve araştırılmaktadır.

TOGG otomobil satış fiyatı ne kadar?

TOGG' un Genel Müdürü Mehmet Gürcan Karakaş, Türkiye otomobil pazarında rekabet edeceklerini belirterek, önümüzdeki yıl Mart ayından itibaren satışa çıkması bekleniyor. Karakaş, Temmuz sonu Ağustos ayının başı gibi deneme üretimlerinin başlayacağını sosyal medyadan duyurdu.

Karakaş, "Biz araçlarımızın nasıl olduğunu öğreniyoruz çünkü ilk defa araçlarımızda üretim yapacağız. Bir süre sonra bu süreçleri donduracağız, yani artık yüksek kaliteli araçlarla kaliteli araçlar üretebiliriz. Hesaplarımıza göre, Ekim sonu ve Kasım ayının başı olacak. Kasım ayının başında seri üretime hazırız ama bu hemen seri üretim yapacağımız anlamına gelmiyor. Bu seri üretim yapıp pazara gideceğimiz anlamına gelmiyor” ifadelerinde kullandı.

Ürettikleri araçların testlerini Avrupa'daki sertifikasyon merkezlerinde tamamlayacaklarını ifade eden Karakaş, 'bu testler 3 ay bazen 5 ay sürüyor' dedi. Özellikle 2022'de siber güvenlik politikası değiştiği için bu süreci orada takip ediyoruz. Hesaplarımıza göre biz önümüzdeki yıl Mart ayında sertifikalarımızı tamamlayıp başka bir şeye geçeceğiz.

araba

Karakaş, "Şimdiye kadar gelen tepkilere baktığımızda ilgi çok yüksek. İş bu noktaya geldiğinde ne kadarının satışa dönüşeceğini zamanı geldiğinde göreceğiz' dedi. Profesyonel bir şirket Nisan, Mart veya Şubat aylarında piyasaya sürülmesi gereken bir araç için fiyat teklif edemez, etmemelidir. Bu yüzden kendimizi bu pazarda bu an için konumlandıracağız. Bizim söylemimiz ve tasdikimiz, kimden pazar payı alacağımızı bildiğimizdir. Aracımızın pazarda nerede konumlanacağını biliyorduk ve aralarında rekabet edeceğimizi söyledik.' ifadelerine değindi.

TOGG tesisinin bitişiğindeki araziye akülerin takılacağını duyurduklarını duyurduklarını hatırlatan Karakaş, "Tabii ki TOGG tesisinin yan kuruluşunda batarya kullanımı arasında belli bir süre var. Üretime kendi başımıza başlayacağız. Fabrikada bir tesis kurmamız gerekiyor. Kendi araç batarya ihtiyacımızı karşılamak için kendi fabrikamızda çalışmaya devam ediyoruz. Bu bir geçiş olacak ve sıfırdan seri üretimi kendimiz yapacağız. Diğeri ise sadece kapasite artırımı ve hatta hücre üretimine yönelik bir yatırım olacak” dedi.

Ceren Kozan
cerenkozan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal