Togg otomobiller yolları fethediyor: Sayı 2 bini aştı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yerli otomobil Togg teslimatı hakkında önemli bilgilere yer verdi. Bakan Kacır, Togg’un Ağustos ayının ilk yarısında yaptığı teslimat sayısının Temmuz ayının toplamını aştığını bildirdi.

18.08.2023-10:07 - (Son Güncelleme: 18.08.2023-17:15)

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile beraber yerli Otomobil TOGG’un üretim ve teknoloji kampüsüne ziyarette bulundu.

Ziyaret anlarını sosyal medya hesabından paylaşan Bakan Kacır, Togg’un Ağustos ayının ilk yarısında yaptığı teslimat sayısının Temmuz ayının toplamını aştığını bildirdi.

Yollardaki Togg sayısı 2 bini aştı

Haber7’nin yer verdiğine göre; Togg'un, sadece bir otomobil değil, aynı zamanda inovasyon, tasarım ve mühendisliğin bir araya geldiği bir vizyon olduğunu vurgulayan Kacır, "Hedef, global pazarlarda güçlü olmak. Ağustos ayının ilk yarısında teslim edilen Togg sayısı, Temmuz ayının toplamını geçti. Yollardaki Togg sayısı 2 bini aştı. Üretim daha da hızlanacak. Yıl sonuna dek toplam 28 bin Togg T10X üretimi hedefleniyor." sözlerini kaydetti.

Togg Kampüs

Ziyarette, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Togg Üst Yöneticisi Gürcan Karakaş da yer aldı ve Togg üretim ve teknoloji kampüsünde incelemelerde bulundu.

Üretim aralıksız devam ediyor

Öte yandan Türkiye'nin akıllı cihazı Togg Tesislerinde üretim aralıksız devam ediyor.

Yüzlerce Togg T10X'in robotlarla birleştirme ve kaynak işleri yapılıyor.

Togg Üretim

Yerli otomobil Togg'un adeta bir uzay aracını andırmasını sağlayan ön konsol ile süspansiyon sistemleri yerli olarak üretiliyor.

Akıllı otomobilin gövdesi için gerekli olan preslenmiş gövde saçları Bursa ve İzmit'ten hazır şekilde fabrikaya geliyor, burada puntolanıyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal