TJK seyislik kursu başvuruları başladı mı, nasıl yapılır? TJK seyislik kursu başvuru şartları

Türkiye Jokey Kulübü (TJK) duyurdu! Karacabey Atçılık Eğitim Merkezi'nde Seyisbaşı (Çalıştırıcı Seyis) kursu düzenlenecek. Kurs yatılı şekilde olacak ve kurs boyunca kursiyerlerin tüm eğitim ve iaşe masraflarını Türkiye Jokey Kulübü karşılamış olacak. Aynı zamanda, kursiyerlere 1000 TL burs ücreti ödenecek. Türkiye Jokey Kulübü'nün seyislik kursu başvuruları ne zaman başlayacak ve kayıtlar nereden yapılacak? İşte vatandaşlar tarafından merak edilen konunun detayları sayfamızda yer almaktadır.

27.04.2022-23:07 - (Son Güncelleme: 27.04.2022-23:07) TJK seyislik kursu başvuruları başladı mı, nasıl yapılır? TJK seyislik kursu başvuru şartları

Türkiye Jokey Kulübü (TJK) duyurdu! Karacabey Atçılık Eğitim Merkezinde Seyisbaşı (Çalıştırıcı Seyis) kursu düzenlenecek. Kurs yatılı şekilde olacak ve kurs boyunca kursiyerlerin tüm eğitim ve iaşe masraflarını Türkiye Jokey Kulübü karşılamış olacak. Aynı zamanda, kursiyerlere 1000 TL burs ücreti ödenecek. Vatandaşlar tarafından merak edilen konu ise İnternet üzerinden araştırılmaya başlanmış durumda. 

Seyislik Bursu

TJK seyislik kursu başvuruları ne zaman başlayacak ve kayıtlar nereden yapılacak? 

Türkiye Jokey Kulübü (TJK), Karacabey Atçılık Eğitim Merkezinde Seyisbaşı kursu başlatacak. 3 ay yada 8 ay kursiyerlere eğitim verilmiş olacak. Ayrıca her eğitime katılan kursiyere'de 1000 lira burs parası yatırılacak. Eğitim boyunca kurs bir şekilde devam edecek ve tüm masraflarda TJK tarafından karşılanacak. Türkiye Jokey Kulübünün başvuru işlemleri ise 1 Mayıs ve 31 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. İstanbul Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezine hafta içi hergün, diğer başvuruyu alan merkezlerde ise haftanın 7 günü kayıtlar yapılmaktadır. Kayıt İşlem saatleri ise saat 10:00'da başlayıp, saat 17:00 'de son bulacak. 

Seyisbaşı unvanını alacak olan kişiler yarışma atlarını sabah saatlerinde ilk önce idman yaptıracak. Daha sonra atların bakımlarını,beslenmelerini, gezintilerinin yaptırarak, atların yarış alanlarına götürülüp ,getirilmesi işlerinde çalışmış olacaklr. Seyisbaşı mesleğini yapacak olan kursiyerlere, TJK tarafından dünyanın önde gelen yarışçılık okullarından İngiltere’de bulunan British Racing School’a (BRS) gönderilere kat bakımı ve binicilik eğitmenliği, eğitimi almış olan 3 eğitmen kişi tarafından eğitim imkanı sunulmuş olacak. Ayrıca Seyisbaşı kursunu başarılı bir şekilde bitirmiş olan kişilere sektörde iş garantisi verilmektedir. 

TJK

TJK Seyislik kursunun başvuru şartları nedir?

8 yıllık ilköğretimi tamamlamış olmak yada 12 yıl zorunlu olan eğitim sisteminin ikinci kademesini bitirmiş olmak gerekmektedir. 

2. kademeyi tamamlamış olan kişiler, 3.kademe için açık liseye başvuruda bulunmaları zorunlu şartlar arasındadır. 

Sağlık probleminizin olmaması gerekmektedir. 

Kayıt yaptıracak olan kişilerin 16 yaşından büyük olması ve 75 kg üstü olmaması gerekmektedir. 

T.C. Kimlik numarası beyanı

SEYİS

Başvuru formu için lazım olan belgeler nelerdir?

Başvuru merkezinden alınacak olan form,

2 vesikalık fotoğraf,

1 adet T.C. resimli kimlik kart fotokopisi,

İlköğretim diplomasının aslı veya onaylı sureti yada mevcut 12 yıllık zorunlu kademeli eğitim sisteminin 2.kademesini (ikinci 4 yıllık kısmını) bitirildiğine dair öğrenim belgesinin aslı veya onaylı sureti)

Resmi kuruma verilecek şekilde ,Arşiv kayıtlı adli sicil belgesi gerekmektedir.

Kayıt başvuru merkez yerleri nerelerde yer almaktadır?

Adana Hipodromu

Ankara Hipodromu

Antalya Hipodromu

Bursa Hipodromu

Bursa Karacabey Atçılık Eğitim Merkezi

Diyarbakır Hipodromu

Elazığ Hipodromu

İstanbul Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi

İzmir Hipodromu

Kocaeli Hipodromu

Şanlıurfa Hipodromu

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal