Tiyatrolar Cebimizde Mi Oynayacak? Dijital Tiyatro Projesi Yolda

Özel tiyatrolarda yeni döneme geçiliyor. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özkan Yavuzun yaptığı açıklamalara göre, özel tiyatrolar için ek destek paketleri içinde dijital tiyatro arşivi projesi yolda.

28.08.2020-16:23 - (Son Güncelleme: 28.08.2020-16:20) Tiyatrolar Cebimizde Mi Oynayacak? Dijital Tiyatro Projesi Yolda

Dijital tiyatro arşivi projesinin ilk kez yapıldığını anlatan Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, pek çok tiyatro projesinin koronavirüsten kaynaklanan salgın döneminde sahnelenemediğini söyledi.

Dijital Tiyatro Projesi

Bakanlığın bu oyunların yok olmasını istemediği için 446 özel tiyatro kuruluşunun proje çağrısına cevap verdiğini ve oyunlarının dijital ortama taşınmasına çalıştıklarını ifade etti.

'80 Bin Liradan 150 Bin Liraya Çıkardık'

2020-2021 sanat sezonu için yıllık desteklerde de limitleri artırdıklarını bildiren Yavuz, '80 bin liradan 150 bin liraya çıkardık. Geleneksel tiyatrolar için yıllık 15 bin liradan 30 bin liraya yükselttik. Başvuruları da erkene çektik. Eylül ayında kendilerine aktarmış olacağız' dedi. Yavuz, aynı zamanda 'Özel Tiyatroların Kayıt İşlemlerine Dair Yönetmelik' ile tüm özel tiyatroların kayıt altına alınması sağladıklarını söyledi. Yavuz, 428 özel tiyatronun kayıt altında olduğunu belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal