Tiryakiler kötü haber! Yasa yürürlüğe girdi

2023 yılından itibaren yürürlüğe girecek olan yasaya göre 2008 ve sonrasında doğanların sigara kullanması yasaklandı. Bu kişilere ömür boyunca sigara satılmayacak.

14.12.2022-15:09 - (Son Güncelleme: 14.12.2022-17:31) Tiryakiler kötü haber! Yasa yürürlüğe girdi

Yeni Zelenda sigara kullanımını engellemek için yasa çıkardı. Ülkede 14 yaş altındakilerin sigara kullanmasını engellemek için çıkarılan yasaya göre 2008 yılında doğanlar ömür boyunca sigara satın alamayacak. Gelecek nesillerin sağlığını korumak amacıyla hükümet tarafından alınan karara göre 2008 yılından sonra doğanlara ömür boyu sigara satışı yasaklandı. 


Ömür boyu sigara alamayacaklar

2023 yılında yürürlüğe girecek olan yasayla ilgili konuşan Yeni Zelanda Sağlık Bakan Yardımcısı Ayesha Verrall, "Binlerce insan daha uzun, daha sağlıklı yaşayacak. Sağlık sistemi, çok sayıda kanser türü gibi sigaranın neden olduğu hastalıkları tedavi etmeye gerek kalmaması nedeniyle 5 milyar dolar daha iyi durumda olacak" şeklinde konuştu.  Vernall,  "Gençlerin sigaraya başlamamasını sağlamak istiyoruz, bu nedenle genç nesle tütün ürünleri satmayı veya tedarik etmeyi suç haline getireceğiz. Yasa yürürlüğe girdiğinde 14 yaşındakiler hiçbir zaman yasal olarak tütün satın alamayacak" dedi.


Fatma Eles
fatmaeles1225@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal