Tırnaklarınızı Besleyecek Doğal Yöntemler

Yapılan araştırmaların sonuçlarına göre insan tırnakları, at toynakları kadar güçlüdür. Fakat kuruluk, fazla nem, aseton ve benzeri nedenler tırnakların kırılmasına neden oluyor. Bizde sizin için tırnaklarınızı besleyecek doğal yöntemleri bir araya getirdik. İşte detaylar...

28.04.2020-14:13 - (Son Güncelleme: 28.04.2020-13:57) Tırnaklarınızı Besleyecek Doğal Yöntemler

Doğal yöntemlerle tırnaklarını besleyerek kırılmasını, sararmasını ve güçsüzleşmesini engelleyebilirsiniz. Sizin için tırnaklarınızda kullanabileceğiniz doğal yöntemleri bir araya getirdik. İşte detaylar…

BİYOTİN

Tırnaklarınızın hızlı bir şekilde büyümesi için, bir tür B vitamini olan biyotin açısından zengin yiyecekleri tüketebilirsiniz. Yapılan bir çalışmaya göre, biyotin birkaç hafta içerisinde zayıf tırnakların güçlendirilmesini sağlamaktadır. Bu vitamini içeren bazı yiyecekler fındık, karnabahar, pişmiş yumurta, muz ve mantardır.

SALATALIK

Tırnaklarınız sık sık kırılıyorsa, salatalık uygulayarak bu sorunun önüne geçebilirsiniz. Salatalık sadece A, E, B1, B2, B3 ve C vitaminleri açısından zengin olmakla kalmıyor, ayrıca kalsiyum ve demir de içermektedir. Tırnaklarınızı 5 dakika boyunca salatalık suyuna batırmanız yeterli olacaktır.

LİMON

Tırnaklarınızı evde beyazlatmak için limon dilimi ile ovalayın ya da pamukla uygulayın. Tırnaklarınızı 10 dakika bu şekilde bekletin. Daha derinlemesine temizlik için, limon suyuna karbonatta ekleyebilirsiniz. İnce bir macun oluşturana dek güzelce karıştırın ve tırnaklarınızı bir diş fırçası yardımıyla bu karışım ile ovalayın.

ÇAY AĞACI YAĞI

Antifungal özellikleri ile bilinen çay ağacı yağı, tırnakların sağlıklı bir şekilde kalmasına yardımcı oluyor. Tırnaklarınızda mantar varsa, bu uçucu yağı pamuklu çubuklar kullanarak sorunlu bölgeye uygulayarak kullanabilirsiniz.

KEKİK YAĞI

Kekik yağını, çay ağacı yağına alternatif olarak tırnaklarınızı korumak için kullanılabilirsiniz. Bu yağ, şaşırtıcı anti-bakteriyel özelliklere sahip olduğu kanıtlanmış olan timol içermektedir. Tırnak mantarı ya da bakteriyel problemleriniz varsa, tırnaklarınızı kekik yağına batırılmış pamuklu çubuklarla hafifçe ovalamanız yeterli.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal