Tırnak Yemeğinin Zararları Nelerdir?

Tırnak yeme alışkanlığı çocuklarda yada yetişkinlerde görülebilir. Bu alışkanlığının bir çok sebebi vardır. Stres anında ortaya çıkabildiği gibi başka nedenlerde olabilir. Peki tırnak yemenin zararları nelerdir?

22.03.2021-16:34 - (Son Güncelleme: 22.03.2021-16:34) Tırnak Yemeğinin Zararları Nelerdir?

Tırnak yemenin birden çok zararları vardır. Bunlardan bazıları ise, diş etlerinize kalıcı zarar verebilirsiniz, dişlerinizin çatlamasına neden olabilirsiniz ve daha niceleri. İşte tırnak yemenin bilinmeyen bazı zararları. 

BİLİNÇALTINA YATAR

Dişleriniz tırnaklarınızdan çok daha sert olsa da tırnak yemek, dişlerinizde ve hatta diş etlerinizde kalıcı zarar verebilir. Dişleriniz ve tırnaklarınız arasında sık sık gıcırdatma olursa, dişlerinizin kırılmasına veya çatlamasına sebep olur. Ayrıca dişlerinizin yerinden kayma veya gevşeme gibi düşme olasılığını artırabilir. Ellerinizi sık sık yıkasanız da tüm mikropları ve kiri tırnaklarınızdan çıkarmak neredeyse olanaksızdır. Bu da tırnaklarınızın altında saklanan bakterilerin tırnak yerken ağzınıza daha kolay ulaşabileceği anlamına gelmektedir. Bu bakteriler ağzınızda kalıp çoğalarak diş eti hastalıklarına ve ağız kokusuna neden olur. 

Ağzımızda yaşayan bakteriler yeterince zararlıdır, ancak tırnak yerken aldığınız mikroplar sonunda bağırsaklarınıza ulaşabilir. Bu mikroplar, karın ağrısı ve ishale neden olabilecek mide-bağırsak enfeksiyonlarına sebep olur. Yüze dokunmayı sağlayan herhangi bir aktivite, vücudumuza hastalığı yayma olasılığınız artar ve birçok insan bilinçaltında tırnaklarını yemeye devam edip bunun farkına bile varmazlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal