Time dergisi ‘Dünyanın En Harika Yerleri’ listesini yayınladı: İstanbul bakın kaçıncı sırada yer aldı

Dünyanın en prestijli dergilerin den biri olan Time’nın bu haftaki sayısında ‘Dünyanın En Harika Yerleri’ yer aldı. Birçok bölgenin bulunduğu listede İstanbul2un sırası dikkat çekti.

30.07.2022-16:58 - (Son Güncelleme: 31.07.2022-12:25) Time dergisi ‘Dünyanın En Harika Yerleri’ listesini yayınladı: İstanbul bakın kaçıncı sırada yer aldı

Birçok başarılı kapağa imza atan Time Dergisi, yeni sayısında ‘Dünyanın En Harika Yerleri’ni konu aldı. Kovit-19 salgınıyla beraber yaşanan ekonomik kriz sonrasında, toparlanmakta başarılı olan ve gezilmesi gereken yerleri listeledi. Uzun listede Toronto, Miami, Bogota, Marsilya, Nairobi, Seul, Kuzey Kutup bölgesi ve Dolni Morava ile beraber dergi kapağında ismi sayılan şehirler arasında İstanbul da ilk sırada yer aldı.

‘Dünyanın En Harika Yerleri’ listesinde İstanbul ilk sırada yer aldı 

Derginin dünya genelinde görev yapan muhabirlerinin ve okuyucularının oluşturduğu liste, İstanbul haricinde şöyle sıralandı:"Park City (Utah), Detroit (Michigan), Miami (Florida), San Francisco (California), Jamaica, Toronto (Kanada), Riviera Nayarit (Meksika), Portland (Oregon), Tofino (Britanya Kolumbiyası), Dolni Morava (Çek Cumhuriyeti), Valencia (İspanya), Devon (İngiltere), Portree (İskoçya), Madeira (Portekiz), Alentejo (Portekiz), Kaunas (Litvanya), Calabria (İtalya), Skelleftea (İsveç), Kopenhag (Danimarka), Marsilya (Fransa), Selanik (Yunanistan), Ilulissat (Grönland), Ras Al Khaimah (Birleşik Arap Emirlikleri), Doha (Katar), Nairobi (Kenya), Hwange National Park (Zimbabwe), Franschhoek (Güney Afrika), Seul (Güney Kore), Kerala (Hindistan), Ahmedabad (Hindistan), Great Barrier Reef (Avustralya), Queenstown (Yeni Zellanda), Historic Silk Road Sites (Özbekistan), Trans Bhutan Trail (Butan), Bali (Endonezya), Kyushu Adaları (Japonya), Boracay (Filipinler), Setouchi Adaları (Japonya), Fremantle (Avustralya), Lower Zambezi National Park (Zambiya), Kigali (Ruanda), Galapagos Adaları (Ekvador), Sao Paulo (Brezilya), Rapa Nui (Şili), Salta (Arjantin), El Chalten (Arjantin), Bogota (Kolombiya)."

"Klasik bir yeniden doğuş"

Yaklaşık 50 ülkenin bulunduğu listede, İstanbul’un anlatıldığı bölümdeki yazılar dikkat çekti. İstanbul için ‘Yeniden doğuş’ şeklinde başlık atan Time Dergisi, "Ülkenin adının Türkçe olarak kullanılmaya başlandığı Türkiye'nin en büyülü şehri İstanbul, kendi başına bir Rönesans yaşıyor." ifadesine yer verilen dergide, İstanbul'un tarihi semtlerinden Karaköy'de açılan Galataport'un dünyanın ilk yer altı yolcu terminaline sahip kruvaziyer limanı olduğu belirtildi. Pritzker Ödülü sahibi mimar Renzo Piano tarafından tasarlanan İstanbul Modern Sanat Müzesi'ne değinilen dergide, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) hakkında da bilgi verildi.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal