TikTok'ta +18 videolar nasıl izleniyor? TikTok yetişkin videoları izleme

En çok tercih edilen sosyal medya uygulamaları arasında yer alan TikTok, canlı yayınların +18 olarak kısıtlanmasını sağlayan yeni özellik çalışmalarına başladı. İşte, uygulamanın yeni kısıtlamasına dair detaylar...

13.07.2022-12:30 - (Son Güncelleme: 13.07.2022-12:30) TikTok'ta +18 videolar nasıl izleniyor? TikTok yetişkin videoları izleme

TikTok, 18 yaş ve altı kullanıcıların yetişkin canlı yayınlarını izlemesini engelleyecek yeni özelliğinin testlerine başladı. 

Şuan sınırlı sayıdaki içerik üreticileri tarafından test edilebilen bu özellik, canlı yayın yaş sınırını tamamen içerik üreticisine bırakıyor.

TikTok 'Yetişkin konular' özelliği için çalışmalara başladı!

Özellik, uygulamadaki ayarlar bölümünde "Yetişkin Konular" ismi ile yer alacak. Bu özelliği aktifleştiren üreticiler, canlı yayınlarına 18 yaş ve altındaki kullanıcıların girmesini yasaklayacak.

 tiktok

Yeni özellik çıplaklık ve şiddet içeriklerini küçüklerin izlemesini engellemek amacıyla geliştiriliyor gibi görünse de aslında öyle değil.

Bu özellikle, küçük yaştaki kullanıcıların yalnızca yetişkinlere hitap eden komedi gösterisi gibi içeriklere erişimi engellenecek.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal