TİKA nedir, görevleri nelerdir? TİKA'nın kurulma amacı ve açılımı

TİKA nedir, görevleri nelerdir sorusuna yanıt arayan vatandaşlar internet üzerinden sıkı bir araştırma yapmaya başladı. Türkiye için önemi büyük olan TİKA'nın kurulma amacı ise merak konusu oldu. TİKA nedir? TİKA kurulma amacı nedir? TİKA görevleri nelerdir? İşte detaylar...

15.06.2022-10:13 - (Son Güncelleme: 15.06.2022-10:13) TİKA nedir, görevleri nelerdir? TİKA'nın kurulma amacı ve açılımı

Uzun yıllardır hayatımızda olan TİKA son günlerde tekrar gündeme gelmeye başladı. Açılımından tutun görevlerine kadar araştırmalar devam ederken TİKA nedir, görevleri nelerdir ve amacı nedir? sorularına yanıt aranmaktadır. İşte, TİKA hakkında merak edilenler haberimizde yer almaktadır

TİKA nedir, ne demektir?

Açılımı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı olup Türkiye'nin yurt içi ve yurt dışındaki yardımlarını ele alan aynı zamanda organize eden kurumdur. 1992 yılında kurulan TİKA o günden bu zamana kadar birçok ülkenin yanında olmaktadır. Türk olan Türkler ile çeşitli bağlantılar kurulma amacı doğrultusunda işlerine devam etmektedir.

TİKA'nın kurulma amacı ise, Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra soydaşlarımız olan diğer Türk devletlerine finansal, eğitim, ekonomi, teknoloji, sosyal ve ticari gibi daha birçok konuda yardım etmek ilk hedef olmuştur. Yapılan projeler ve yatırımlar sayesinde birçok Türk devletlerinin gelişmesinde büyük katkı bulunmaktadır.

TİKA nedir, görevleri nelerdir?

TİKA'nın görevleri nelerdir, ne iş yapar?

1992 yılından bu zamana kadar hizmet veren TİKA toplamda 37 ülkede adını duyurmuştur. Bu ülkeler arasından 20 tanesinde işlerin daha yakından takibini yapabilmek için Koordine Ofisleri kurmuştur. TİKA'nın görevleri arasında iş birliği ve yardım etmenin yanı sıra farklı plan ve programlar yapılarak istekler ön planda tutularak geliştirmeler yapılmaktadır. Gelişme aşamasında olan ülkelerinden ekonomi, teknoloji ve eğitim gibi konularında planların yapılmasında yardımcı olmaktadır.

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal