11.02.2021-10:24 (Son Güncelleme:11.02.2021-10:24)


1

Ticaret Bakanlığı, bilhassa salgın koşullarında kazanç kaybına uğrayan küçük esnaf için kolları sıvadı.



2

Ticaret Bakanlığı, küçük esnafa destek olmak için üzerinde çalışma yaptığı bir taslak ile alışveriş merkezleri ve zincir marketlere mesafe ile nüfus kriteriyle beraber satış temellerinde bir takım değişiklikler yapacak.



3

ZİNCİR MARKETLERDE ARTIK SATILMAYACAK

ZİNCİR MARKETLERDE ARTIK SATILMAYACAK

Yeni düzenlemeye göre, zincir marketlerde tütün mamulü, cep telefonu, elektronik eşya, mobilya ve beyaz eşya satışı olmayacak, marketler pazar günleri saat 11.00’den sonra açılacak.



4

Elektronik ortamda satış ile 1500 metrekareden büyük olan mağazalar için var olan yasak ile düzenlemelerin geçerliliği devam edecek.



5

Mağaza ile zincir marketlerin raflarının %1’inde, coğrafi işareti olan ürünler ile marketin olduğu şehirdeki yöresel ürünler tüketiciye sunulacak.



6

Marketler, hediyeli ürünlerden doğan kayıplarda, markete sağlam durumda teslim edilmesinin ardından, ürünün bozulması durumunda, gıda ürünlerinin müşteri şikâyeti sebebiyle incelenme işleminde üreticiye bir bedel yansıtması yapılmayacak.



7

Reklam, anons, ürün yerleştirilmesi benzeri hizmetler sebebiyle üretici ya da tedarikçiden para istenmeyecek, fakat 2'li sözleşmeye gidilmesi durumunda ücret alınabilecek.



8

Sebze il meyve ve otuz gün içinde bozulabilen ürünlerin ücreti, üreticiye otuz gün içerisinde ödenecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR