Ticaret Bakanlığı Efsane Cuma İndirimleri İçin İnceleme Başlattı

Türkiye’'de karşımıza Efsane Cuma olarak çıkan 11 Kasım indirimleri hakkında Ticaret Bakanlığı’ndan uyarı geldi. Bu indirimler hakkında inceleme başlatıldığı da duyuruldu.

09.11.2020-14:53 - (Son Güncelleme: 09.11.2020-14:48) Ticaret Bakanlığı Efsane Cuma İndirimleri İçin İnceleme Başlattı

Bir süredir e-ticaret siteleri tarafında bolca reklamı yapılan indirim dönemine sadece birkaç gün kaldı. Dünyada 11.11 ve Black Friday olarak bilinen indirim dönemi, Türkiye’de ise genellikle Efsane Cuma ya da Şahane Cuma gibi isimlerle anılıyor. Bu indirim dönemine ilişkin Ticaret Bakanlığı’ndan tüketicilere uyarı geldi ve inceleme başlatıldı.

Tüketicileri bilinçli olmak konusunda uyaran Ticaret Bakanlığı, satıcıları ise indirim oranlarında adil olmaya çağırdı. Ayrıca Ticaret Bakanlığı, indirimler hakkında inceleme başlattığını duyurdu.

YANILTICI İNDİRİMLERE DİKKAT

Ticaret Bakanlığı'nın sosyal medya hesaplarından ve web sayfasından yayınlanan bildiride, bu dönemde alışveriş sitelerinin yanıltıcı indirimlere başvurduğu, lojistik süreçlerde aksamaların olduğu, ayıplı mal gönderilebildiği veya bedelin tahsil edilmesine rağmen mal göndermeme gibi durumların yaşanabildiği kaydedildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal