Ticaret Bakanı Tüfenkci: Erken Seçim Tartışmaları Kısa Sürede Sonuçlanmalı

YASED çalıştayında konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, erken seçim tartışmalarının bir an önce sonuçlanması ve iş dünyasının belirsizliklerden kurtulması gerektiğini vurguladı.

18.04.2018-11:55 - (Son Güncelleme: 18.04.2018-11:50) Ticaret Bakanı Tüfenkci: Erken Seçim Tartışmaları Kısa Sürede Sonuçlanmalı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ‘ülkemizin gündeminde eğer seçim varsa erken seçim kararını alıp ona göre bir an önce seçimi yapmak, eğer yapılamayacaksa da ona göre kararı netleştirip iş dünyamızın önündeki belirsizlikleri yok etmek lazım’ diye konuştu.

Bakan Bülent Tüfenkci, İstanbul'da gerçekleştirilen Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) çalıştayında önemli açıklamalar yaptı.

Tüfenkci, erken seçim önerisine ilişkin konuştu. Bakan, ‘Dünden itibaren ülkemizde bir erken seçim konusu konuşuluyor. Biliyoruz ki, istikrar, huzur, güven iş dünyası için çok elzem. Konuşulmaya başlanmasından itibaren artık bu konuyu, ülkemizin gündeminde eğer erken seçimse, seçim kararı alıp ona göre bir an önce seçimi yapmak, eğer yapılamayacaksa da ona göre netlik kazandırmak iş dünyamızın önündeki belirsizlikleri yok etmek lazım’ açıklamasını yaptı. 

TÜRKİYE YOLUNA EMİN ADIMLARLA DEVAM EDECEK

Bakan Tüfenkci, ‘Seçim gerçekleşse de gerçekleşmese de biz dün olduğu gibi bugün de seçime yönelik popülizmden uzak, ülkemizin istikrarını koruyacak, hedeflerine ulaşma hususunda çalışmalarımızdan sapmadan çabuk bir şekilde bu seçimleri gerçekleştirip, iş dünyamızın önünü açmak istiyoruz. Erken seçim yapılmasa da, yine hedeflediğimiz şekliyle zamanında yapılsa da yine biz iş dünyamızın bulanıklıklarını yok edebilecek şekilde yolumuza devam edeceğiz.  Tahmin edilebilirlik, iş dünyası için elzem. Bu durumda iş dünyası için en önemli hususlardan birisi de istikrar, huzur, güven ortamının zarar görmemesi. Eğer bugün seçim kararı çıkarsa da, biliyorsunuz ki saat 13.30'da Cumhurbaşkanımız ve Bahçeli’nin görüşmesi var. O görüşmede çıkacak sonuçla de en kısa süre içerisinde de bu seçimleri bitirip Türkiye yoluna emin adımlarla inşallah devam edecek"  şeklinde sözlerini bitirdi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal