Ticaret Bakanı Pekcan Teknoloji İhracatçılarıyla Görüştü

Bakan Pekcan, otomotiv, makina, elektrik, elektronik, iklimlendirme, savunma, gemi, yat sektörleri ihracatçı birlik başkanlarıyla görüntülü konferansla görüşme yaptı.

17.04.2020-13:44 - (Son Güncelleme: 17.04.2020-13:32) Ticaret Bakanı Pekcan Teknoloji İhracatçılarıyla Görüştü
Bakan Pekcan, otomotiv, makina, elektrik, elektronik, iklimlendirme, savunma, gemi, yat sektörleri ihracatçı birlik başkanlarıyla görüntülü konferansla görüşme yaptı.

Bakanlıktan gelen yazılı açıklamaya bakıldığında, görüşmede covid-19 salgınının sektörler üstünde etkileri, sektörün görüş ile tavsiyeleri ele alındı.

Bakan Ruhsar Pekcan, burada yaptığı açıklamada, bütün dünyayı tesiri altına alan coronavirüs salgını sebebiyle zor günler yaşandığını ifade ederek, “Bugünler birlik ve beraberliğimizin, dayanışmamızın maksimum noktada olması gereken günler. Sektörlerimizle irtibatımızın sürekliliği önemli. Biz taleplerinizi günü gününe takip ediyoruz.” diye konuştu.
Tüm dünyada çalışma yapan ticaret müşavirleriyle bölgesel olarak hemen hemen her gün görüntülü konferansla görüşmeler yaptığını belirten Bakan Pekcan, şu ifadeleri kullandı:

“Yaptığımız görüşmelerden aldığımız bilgi, Singapur, Güney Kore ve Çin gibi ülkelerin artık pandeminin olumsuz etkisinden çıkarak toparlandığı yönünde. Biz ihracatımızın yüzde 55’ini Avrupa kıtasına yapıyoruz ancak Avrupa toparlanana kadar, bu ülkelere odaklanarak ihracatımızı nasıl arttırabiliriz, neler yapabiliriz bunun üzerinde çalışmalıyız. Bu doğrultuda sektörle müşterek çalışmalarımız son derece önem taşıyor. Almanya, Avusturya gibi ülkeler de artık ekonomiyi canlandırmak üzere harekete geçtiler. Bizler de sektörlerimizle beraber nasıl hızlı bir trend ile tekrar ihracat artışına gireriz, neler yapmamız lazım, bu konular üzerine odaklanmalıyız. Bu süreçte ihracatçı sektörlerimizle tam bir koordinasyon içerisinde eylemlerimizi yürütmemiz, yol haritamızı ve acil eylem planlarımızı oluşturmamız gerekiyor.“

Bakan, aynı zamanda sanal fuarlar ile sanal ticaret kurullarını etkinleştirme yönünde faaliyetler yaptıklarını belirtti.

Bu süreçte bütün ihracatçılar ile sektör temsilcileriyle toplanacaklarını belirten Bakan Pekcan, “İnşallah, el birliği ile bugünleri atlatarak bir an önce refaha erişeceğiz.” dedi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal