Ticaret Bakanı Mehmet Muş açıkladı: İhracatta yeni rekor

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Muş, ekim ayı ihracat rakamlarını ‘yeni rekor’ diyerek açıkladı. İşte Bakan Muş’un o paylaşımı…

02.11.2022-16:39 - (Son Güncelleme: 02.11.2022-16:48) Ticaret Bakanı Mehmet Muş açıkladı: İhracatta yeni rekor

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Ekim ayında ihracatımız geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 3 artışla 21,3 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir" ifadelerini kullandı.

Haber7’de yer alan habere göre; Kişisel sosyal medya hesabından eylül ayın ihracat rakamlarını paylaşan Bakan Muş, "Ekim ayında ihracatımız geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 3 artışla 21,3 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir" dedi.

 Ticaret Bakanı Mehmet Muş, açıklamasında şöyle konuştu:

"Rusya, Ukrayna savaşının seyri Avrupa'da büyüyen enerji krizi, ve ABD'de sıkılaşan mali koşullar nedeniyle durgunluk küresel ekonomide olumsuz tablo çizmektedir. Geçtiğimiz ay yayınlanan IMF raporunda küresel büyüme oranının yüzde 2'nin altına düşeceği beklentisi güçlenmektedir.

Küresel ekonomi ve ticarette üst düzey entegrasyon sağlamış olan ülkemizin sanayi üretiminde artış devam etmektedir. Türkiye ekonomisi 2022 yılının 2. çeyreğinde yüzde 7.6 gibi başarılı bir büyüme oranı kaydetmiştir.


Tüm zamanların rekoru

İhracatımız ekonominin itici gücü haline gelmiştir. İhracatımız geçtiğimiz yıl yakaladığı ivmeyi bu yılın ilk 10 ayında da devam ettirmiş ve her ay olduğu gibi en yüksek aylık ihracat değerine ulaşmıştır. Ekim'de ihracat yıllık %3 artışla 21,3 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir." 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal