Ticaret Bakanı Duyurdu: Yatırımcılara Hazineden 10.6 Milyar Liralık Arazi Desteği

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye’nin üretim üssü olan 7 serbest bölgeye tahsis edilen hazine taşınmazlarının değerinin 10 milyar 622 lira olduğunu aktardı.

09.02.2022-10:20 - (Son Güncelleme: 09.02.2022-10:20) Ticaret Bakanı Duyurdu: Yatırımcılara Hazineden 10.6 Milyar Liralık Arazi Desteği

Ticaret Bakanlığı’nın verilerine göre, 2021 yılının Aralık ayı itibariyle 18 ticaret bölgesi bulunuyor. Ülkede bulunan üretim üssü serbest bölgeler geçen sene ticarete 24.6 milyar dolar katkı sağlarken 85 binin üzerinde kişiye ise iş imkanı sundu. Hizmetler, yazılım, yat ve gemi inşası, gemi tamir ve bakım, medikal aletler, otomotiv alt endüstrileri, hazır giyim, deri, Ar-Ge faaliyetlerinin çoğunlukta olduğu bu bölgelerde yatırımcılara ve üreticilere birçok konuda destek veriliyor.

Bakan Muş, Ege, Mersin, Antalya, Adana-Yumurtalık, Kocaeli, İstanbul İhtisas ve Samsun bölgelerine tahsis edilen hazine taşınmazlarının değerinin 10 milyar 622 lira olduğunu açıkladı. Serbest bölgelere tahsis edilen hazine arazilerine yönelik sorulan soruya yanıt veren Ticaret Bakanı Muş,  ‘Arazisi Hazineye ait serbest bölgelerde Hazineye intikal eden üstyapılara ilişkin rayiç bedel Hazine'ye intikal tarihinden itibaren 3 ay içinde üstyapının devri veya tahsisi işlemi yapılmadan evvel tespit ediliyor. Arazisi Hazine'ye ait serbest bölgelerde (Ege, Mersin, Antalya, Adana-Yumurtalık, Kocaeli, İstanbul İhtisas ve Samsun) tahsisi yapılarak muhasebeleştirilmesi tamamlanan arazilerin ve Hazine'ye intikal etmiş üstyapıların toplam değeri 10 milyar 621 milyon liradır’ yanıtını verdi. 


ENVANTER ÇALIŞMASI TAMAMLANDI

Hazine taşınmalarına yönelik yapılan işlemlerin dikkat ve titizlikle yürütüldüğünü ifade eden Bakan Muş, ‘Arazi mülkiyeti Hazine'ye ait olan 7 serbest bölgede yer alan taşınmaza ilişkin işlemlerinin tamamlanması, fiili envanterin oluşturulabilmesi için Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nce Bakanlığımıza tahsis işlemlerinin sonuçlandırılması bekleniyor. Antalya, İstanbul İhtisas ve Samsun Serbest Bölgeleri'nde tüm taşınmazların tahsisi yapılmış olup muhasebeleştirme işlemleri ve envanter çalışması tamamlandı. Ege, Mersin, Adana-Yumurtalık, Kocaeli Serbest Bölgeleri'nde de tahsisi yapılmayan taşınmazların işlemlerinin tamamlanmasına ilişkin Milli Emlak ile Çevre Bakanlığı il müdürlükleri nezdinde takip ediliyor’ açıklamalarında bulundu. 

20 YIL YÜZDE 40 UYGULANACAK

Bununla birlikte serbest bölgelerde kiralanacak Hazine taşınmazlarına ilişkin de yeni düzenlemeler yapıldı. Buna göre ilk kez faaliyete geçecek olan Hazine taşınmazının kiraya verilmesi durumunda kira bedeli 20 yıl süreyle yüzde 40 oranında belirtildi.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal